Maatwerk voor onze bewoners

Maatwerk voor onze bewoners

Je denkt, het duurt nog wel even voor de opening van de zorgvilla een feit is. Maar de tijd vliegt. Vooral als je t gezellig hebt. Als je bergen werk verzet en bruist van de positieve energie om er met elkaar iets geweldigs van te maken. We leggen nu een basis, waarmee we de tijd, middelen en werkhouding creëren om maatwerk voor onze bewoners te kunnen bieden.

Van de 30 beschikbare appartementen zijn er inmiddels een aantal definitief verhuurd. De aanmeldingen voor een huisbezoek stijgen onze verwachtingen te boven. De huisbezoeken bij toekomstig bewoners dienen om in een persoonlijk gesprek vragen te kunnen stellen of om een appartement in optie te zetten.

Open dag voor aanstaande bewoners

En dan moet de open dag nog komen op 17 september. Aanvankelijk hadden we bedacht dat de open dag zou zijn voor iedereen die betrokken is of belangstelling heeft om de zorgvilla met eigen ogen te kunnen zien. Dit is voor nu helaas niet mogelijk gebleken omdat de interesse te groot is, terwijl de villa nog een bouwplaats is. Met alle ongemakken die daar bij horen.

We gaan de open dag daarom exclusief richten op onze bewoners die al komen wonen of de intentie hebben dat te gaan doen. Wij kunnen hen -en hun naasten- zo de aandacht en tijd schenken die passend is.

Maar niet getreurd, er komt uiteraard nog een officiële open dag voor alle belangstellenden. Het vergt nog even geduld, maar dan zal de zorgvilla ook klaar en ingericht zijn. Je ziet dan meteen het hele plaatje!

Als muziek in de oren

De huisbezoeken leveren altijd intense-, maar ook prachtige gesprekken op. Af en toe met een traan, maar er wordt ook gelachen hoor. Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig waar de bewoner blij van wordt en hoe we het wonen bij ons in de zorgvilla voor heb zo comfortabel mogelijk kunnen maken. Zo kan ik alvast anticiperen op het moment dat de verhuizing een feit wordt en de drempel zo laag mogelijk maken. Trouwens drempels hebben we niet in de villa maar dat terzijde…

Laatst was ik bij een meneer die helemaal idolaat is van zijn grammofoonplatenspeler en dagelijks graag plaatjes draait. Of dat in zijn eigen appartement straks ook nog mogelijk is vroeg hij.

Uiteraard kan dat. Sterker, ik vertelde hem dat er ook een meneer komt wonen die 2 juke boxen heeft en net als hij heel graag naar muziek luistert. Hoe mooi is dat?

Activiteiten 

Ook zijn er bewoners die graag iets creatiefs willen doen. Ook dat gaat wel goed komen, want we krijgen een geweldig welzijns-/activiteitenteam dat graag luistert naar de wensen om een passend programma samen te stellen.

Of bewoners die graag in de tuin bezig willen zijn. Zelfs dat kan natuurlijk. Naast onze tuinman die alles mooi en netjes houdt, is er veel ruimte en materiaal voor bewoners om heerlijk met de groene vingers in de zwarte aarde te wroeten. Zo kunnen er zomaar mooie vriendschappen ontstaan. Hoe fijn is dat?

En dan de vraag van een zoon of er ook een duofiets kan komen, want dan kan hij met zijn 96-jarige vader lekker fietsen langs de weilanden en door de polder de Zaanstreek ontdekken. Nou, de duofiets komt er hoor. Zo ook de fitnessruimte, welke toegankelijk is voor onze bewoners en ook wordt gebruikt voor gezamenlijke beweegactiviteiten. Vanzelfsprekend kunnen de toekomstig bewoners ook gewoon lekker een wandeling buiten maken, met- of zonder begeleiding.

Maatwerk voor onze bewoners

Ook als je helemaal niks moet hebben van dit alles en lekker alleen wil zijn in je eigen appartement is daar natuurlijk alle ruimte voor. Of wanneer je graag in een hoekje van de bibliotheek een boek wil lezen met een kopje koffie of een glaasje wijn erbij is dit uiteraard ook mogelijk. Wij stemmen onze zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk af in samenspraak met onze bewoners. Niks moet maar er zijn wel de mogelijkheden toe. Iedere bewoner is uniek en wij gaan voor maatwerk voor onze bewoners.

Tot volgende week,

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft