Zorgvilla Zuilenhof - Van Hollant Bergen NH

Welkom in Zuilenhof

Waarom zou u inleveren op comfort wanneer u zorgbehoevend wordt? In Zuilenhof woont u in een comfortabel appartement, dat u volledig naar eigen smaak kunt inrichten. Dat, gecombineerd met de privacy van een eigen appartement, de voordelen van onze voorzieningen en de gemeenschappelijke faciliteiten, maakt Zuilenhof tot een gezellig en veilig thuis.

Rijksmonument Zuilenhof wordt herontwikkeld door architectenbureau BREINarchitecten uit Haarlem. De gehele voorziening is rolstoelvriendelijk en dus ook voor minder validen toegankelijk. Naast de 25 tot 30 appartementen, beschikt de zorgvilla over een ruime keuze aan faciliteiten en een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen.

Het accent komt te liggen op een duurzame groenbeleving. Geheel in stijl van het begroeide monument, wordt de rest van het complex eveneens begroeid, waarmee het opgaat in de omgeving en een natuurlijke rust uitstraalt.

Rendering Zorgvilla Zuilenhof te Bergen NH
Uw eigen thuis

Appartement

In Zuilenhof woont u in een sfeervol afgewerkt en ruim appartement. De grootte van de appartementen varieert van ca. 45 tot ca 75 vierkante meter en zijn elk uniek van vorm en indeling. Van de 25 tot 30 appartementen, is de overgrote meerderheid geschikt om met een partner te bewonen, ook als slechts één van u zorg nodig heeft.

De inrichting ervan laten we geheel aan u over, zodat u echt een warm en prettig thuis kunt maken van uw eigen appartement.

Kunstenaarsdorp aan zee

Over Bergen

Het bosrijke kunstenaarsdorp Bergen is door haar ligging vlak bij de kust en compactheid een aantrekkelijk dorp onder de rook van het Noord-Hollandse Alkmaar.

In de zomer leeft het dorp doordat toeristen het unieke dorp bewonderen en in de winter keert de rust weer terug. Het dorp is rijk aan boetiekjes en een veelheid aan leuke restaurantjes met dito terrassen. Het dorp kent vele pareltjes in de vorm van landgoederen, monumenten, kunstmarkten, musea, etcetera. Bergen biedt voldoende mogelijkheden om dagelijks in door te brengen.

Zuilenhof (Bron: Bruinsma, T - collectie Regionaal Archief Alkmaar)

Zuilenhof

‘Zuilenhof’, op het kruispunt van de Oude Bergerweg, de Loudelsweg, de Oosterweg en de Van Borselenlaan, is een grote woning gehuld in groene begroeiing en heeft een ietwat geheimzinnige paradijsachtige verscholen tuin. Oorspronkelijk stond hier één van de vele herbergen van Bergen. In de loop der tijd heeft de villa een woonbestemming gekregen. De villa is voorzien van zuilen die toebehoorden aan de Korenbeurs in Amsterdam, in 1617 aan het Damrak gebouwd en in 1884 gesloopt bij het dempen van de Damrak.

Bewoners en naasten aan het woord

Referenties

Verwachtingen werden overtroffen. Regelmatig zat ik met tranen in mijn ogen, het was echt weer een feestje om bij onze moeder op bezoek te gaan.

Mevrouw Schotsman

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf middels onze nieuwsbrief op de hoogte van de beschikbaarheid, nieuws, activiteiten en andere ontwikkelingen.

Brochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd in zorgvilla Craenenbroeck? Vraag een brochure aan om alles even rustig na te lezen.

Rondleiding aanvragen

Wilt u zorgvilla Craenenbroeck van binnen zien? Wij ontvangen u graag voor een kopje koffie en een rondleiding.

Contact informatie

Neem contact
met ons op:

Zorgvilla Zuilenhof

Oude Bergerweg 2, 1862 KL  Bergen (NH)

Telefoon

(06) 22 98 04 29