Zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck Heiloo

Welkom in Craenenbroeck

Waarom zou u inleveren op comfort wanneer u zorgbehoevend wordt? In zorgvilla Craenenbroeck woont u in een comfortabel appartement, dat u volledig naar eigen smaak kunt inrichten. Dat, gecombineerd met de privacy van een eigen appartement, de voordelen van onze voorzieningen en de gemeenschappelijke faciliteiten, maakt Craenenbroeck tot een gezellig en veilig thuis.

Zorgvilla Craenenbroeck is ontworpen door architect Nieko Erkamps uit Alkmaar. De gehele voorziening is rolstoelvriendelijk en dus ook voor minder validen toegankelijk. Naast de 29 appartementen, beschikt de zorgvilla een ruime keuze aan faciliteiten. Bijvoorbeeld een woon- en eetkamer met openhaard, serre en bibliotheek, een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen, een zorgpost die 24 uur per dag bemand is, een professionele keuken met chef-kok, een linnenkamer, een filmzaal, een beautysalon, een luxe badkamer met ligbad en een sport- en fysioruimte.

Een ruimte die extra toelichting verdient, is onze ruime woon- en eetkamer aan de achterzijde van de villa. De ruimte wordt gekenmerkt door hoogwaardige afwerking met hoog gestuukt plafond met lijsten en sierornamenten, de visgraatvloer, de grote en lichte serre aan het zonneterras, de leestafel met bibliotheek en heerlijke sofa’s en fauteuils rondom de openhaard.

Judith & Tom Veldt - Ondernemersechtpaar Van Hollant
Initiatiefnemers Judith & Tom Veldt
Ervaar zelf hoe het is om in zorgvilla Craenenbroeck te wonen

Kom binnen kijken

Wij verwelkomen u graag in zorgvilla Craenenbroeck. Wij maken graag een afspraak voor een persoonlijke rondleiding, zodat u zelf ervaart hoe het is om in de villa te wonen. Omdat de techniek het toelaat, willen wij u ook al via onze website de mogelijkheid bieden om een virtuele wandeling te maken door Craenenbroeck! Zo staat onze deur altijd voor u open.

U kunt hier ervaren hoe het is om in de zorgvilla te wonen. Wij zetten de ‘virtuele deur’ open zodat u via het internet door de villa kunt ‘wandelen’. Zo kunt u nog beter kennismaken dan via de website of de brochure. Immers, hoe kunt u Craenenbroeck nu beter voorstellen dan wanneer u er midden in staat! U kunt door de algemene ruimtes van de Zorgvilla lopen en daar in alle rust rondkijken. Zo ‘loopt’ u in de bovenstaande afbeelding vanaf onze oprijlaan naar binnen door in de hal te klikken (u ziet een pijl op de wandelroute als u daar met de muis overheen navigeert).

Wandel de hal in, maak een rondje door de wooneetkamer, langs de bibliotheek en de zithoek, of loop naar de salon en kijk aldaar uitgebreid rond…

Kom binnen en wandel rond!

Uw eigen thuis

Appartement

In zorgvilla Craenenbroeck woont u in een sfeervol afgewerkt en ruim appartement, compleet met een eigen terras, balkon of loggia. De grootte van de appartementen varieert van 53 tot 95 vierkante meter en zijn elk uniek van vorm en indeling. Van de 29 appartementen, zijn er 22 geschikt om met een partner te bewonen, ook als slechts één van u zorg nodig heeft.

De inrichting van de appartementen  laten we geheel aan u over, zodat u echt een warm en prettig thuis kunt maken van uw eigen appartement. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning of vindt u het prettig als wij dit geheel van u overnemen, dan is dit uiteraard mogelijk.

Alle appartementen beschikken over de volgende faciliteiten:

  • Een lichte woonkamer
  • Één of twee slaapkamers
  • Een ruime kitchenette met daarin onder andere een koelkast en magnetron
  • Een douche en toiletruimte die rolstoelvriendelijk  zijn
  • Een ruime hal met berging en gastentoilet
  • Een terras, balkon of loggia
  • Een aansluiting op het persoonlijke alarmeringssysteem
Een echt thuis, met de veiligheid van 24 uur per dag zorgaanwezigheid
Pittoresk & compleet

Over Heiloo

Het idyllische Heiloo ligt ten zuiden van de historische winkelstad Alkmaar en telt ruim 22.000 inwoners. Samen met de kustdorpen Egmond en Bergen, vormt Heiloo een aantrekkelijke groene omgeving. Heiloo wordt omringd door een weids landschap met strand, duinen, bos, polders en uitgestrekte bollenvelden. Alleen al het Landgoed Nijenburg met het Heilooërbos is een ware trekpleister en een prachtige omgeving om te wandelen.

Craenenbroeck ligt centraal aan de Kennemerstraatweg, tegenover de monumentale Sint-Willibrordusstichting. Het winkelgebied Stationscentrum, het NS station, bushaltes en de parktuinen van de Sint-Willibrordusstichting bevinden zich op loopafstand. Daarnaast vindt u in Heiloo onder andere een theater, een golfbaan, verschillende exclusieve restaurants en twee overdekte winkelcentra.

Heiloo staat op plaats 12 op de lijst beste gemeenten in de Elsevier en is op drie na de beste plaats van Nederland om in te wonen, aldus De Telegraaf.

Witte kerkje Heiloo
Tekening Kasteel Cranenbroeck Heiloo

Huis Cranenbroek

Van Hollant Craenenbroeck is vernoemd naar Huis Cranenbroek, een kasteel dat omstreeks 1400 gelegen was aan de Westerweg te Heiloo. Een statig huis, dat werd bewoond door een deftige familie met de naam Cranenburg. En een huis dat tijdens het beleg van Alkmaar in 1572 helaas in as is gelegd. Maar dat dankzij Van Hollant Craenenbroeck een waardig nieuw bestaan krijgt.

Bewoners en naasten aan het woord

Referenties

Van Hollant Craenenbroeck heeft onze verwachtingen ver overtroffen. We wisten niet dat deze mate van zorg nog bestond. Zorg met oprechte persoonlijke aandacht. Er is voor ons een enorme zorg verdwenen, wij kunnen weer gewoon op bezoek (en worden dan zelf ook in de watten gelegd!).

(bewoner wenst anoniem te blijven)

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf middels onze nieuwsbrief op de hoogte van de beschikbaarheid, nieuws, activiteiten en andere ontwikkelingen.

Brochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd in zorgvilla Craenenbroeck? Vraag gerust een brochure aan om alles even rustig na te lezen.

Rondleiding aanvragen

Wilt u zorgvilla Craenenbroeck van binnen zien? Wij ontvangen u graag voor een kopje koffie en een rondleiding.

Contact informatie

Neem contact
met ons op:

Zorgvilla Craenenbroeck

Kennemerstraatweg 229, 1851 NA  Heiloo

Telefoon

(072) 85 10 200