Lente is in aantocht

Lente is in aantocht

Ik voel het, ja echt, het wordt warmer …en ik hoor het ook! De vogeltjes beginnen harder en fanatieker te fluiten. Het is ‘s morgens eerder licht en ook in de avond tijdens het diner is het niet meer heel erg donker. De lente is in aantocht. 

De bloemetjes beginnen langzaamaan boven de aarde uit te koekeloeren en ook de temperatuur is op sommige momenten al een beetje lenteachtig te noemen. Het zonnetje prikt al heerlijk een beetje op mijn huid. Persoonlijk word ik hier heel erg blij van. En dat is niet alleen omdat ik enorm van buiten zijn en warmte houd. 

Ook voor de bewoners van Craenenbroeck en voor alle andere ouderen in Nederland vind ik het erg fijn. De wereld ziet er een stuk mooier uit als alles weer groen wordt en de prachtige kleuren van alle bloemen en planten zich weer ontvouwen. Ook wordt het weer veiliger om op pad te gaan. Mensen trekken uit hun huizen en dat brengt weer contact met anderen met zich mee. Even een wandelingetje maken en op een bankje genieten van alles om je heen. Mensen worden vriendelijker en zeggen elkaar gedag. 

En, zoals je wellicht weet ben ik daar een voorstander van. Soms maak je iemand anders zijn of haar dag goed door gewoon vriendelijk gedag te zeggen vergezeld door een glimlach. En daar hebben we toch gewoon veel meer zin in als de lucht blauw is, het zonnetje schijnt en de bloemetjes boven de grond uitpiepen. De natuur spreekt voor zich en zorgt voor de warmte, de zon en de natuur die zich ontpopt. Zullen wij met zijn allen weer vriendelijk gedag zeggen en naar elkaar glimlachen? Dan ben ik ervan overtuigd dat het een prachtige lente wordt.