Zoveel mooie mensen

Zoveel mooie mensen

Vooraf heb ik niet kunnen bedenken dat er zóveel komt kijken bij het realiseren van onze zorgvilla Bestevaer in Assendelft. Misschien klink ik wat enthousiast maar dat is ook zeker hoe ik dit proces ervaar. Ik heb zoveel bijgeleerd in een heel korte periode. En ik heb al zoveel mooie mensen mogen ontmoeten.

Neem nu onze beautysalon die in de stolpboerderij gerealiseerd wordt. Deze week heb ik alle gesprekken afgesloten met energieke, deskundige en gedreven ondernemers. Onze Van Hollant-visie is duidelijk. Het gaat en staat met de gastvrijheid richting onze bewoners. Echt, ál deze ondernemers begrijpen dit maar al te goed. En dan valt het niet mee om een keuze te maken, maar dat is toch uiteindelijk gelukt.

Nieuwe collega’s

Op een later moment zal ik deze nieuwe collega’s, want dat worden ze van ons, aan u voorstellen. Samen gaan we voor mooie momenten zorgen. Momenten waar de bewoners, maar ook wij als collega’s, blij en tevreden van gaan worden.

Ook voor het aankleden van de zorgvilla met planten en verse bloemen hebben we een super enthousiaste bloemiste gevonden. Zij denkt actief met ons mee om ervoor te zorgen dat we de villa zo gezellig mogelijk opfleuren.

Daarnaast heb ik nog steeds bijna een dagtaak om me door alle sollicitanten te worstelen die op allerlei functies hebben geschreven. Wat een luxe! Dit gaat nog wel even meer tijd in beslag nemen, maar ik wil dan ook iedere mail zelf gelezen hebben. De gesprekken gaan na de vakantieperiode, vanaf eind augustus plaatsvinden.

Huisbezoeken

Iedere week gaan Judith en ik op huisbezoek bij onze toekomstig bewoners. Ook hierbij geldt weer: zóveel mooie mensen. We komen bij hen thuis om met elkaar het gesprek aan te gaan over het wonen in de zorgvilla. Deze bezoeken zijn heel divers want iedere bewoner heeft een eigen levensverhaal. We rijden zo naar heel wat woonplaatsen toe. Niet alleen in de Zaanstreek, maar ook ver daarbuiten. De interesse is groot.

Met de geïnteresseerde bewoner bekijken we of het verhuizen naar zorgvilla Bestevaer de juiste keuze is. We realiseren ons namelijk heel goed dat het een enorme stap is om te verhuizen. Er moet in de praktijk natuurlijk veel geregeld worden. Om het voor onze toekomstige bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden wij hierin veel ondersteuning aan. Wij hebben immers al vaak met dit bijltje gehakt. Wij kennen de te bewandelen paden en uitdagingen op de weg naar de zorgvilla toe.

Hoe mooi is dit?

Het leuke vind ik dat ik nu al een aantal bewoners ken die vanaf het begin bij ons komen wonen. Ik ben al van alles aan het bedenken om het hen zoveel mogelijk naar de zin te maken. En uiteraard ga ik dat samen met mijn dreamteam realiseren. Hoe mooi is dat?

Mijn volgende blog zal even op zich laten wachten in verband met de vakantieperiode maar ik ben nog lang niet uitgeschreven. Dus wordt vervolgd.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft