Werken tijdens de feestdagen

Werken tijdens de feestdagen

Werken tijdens de feestdagen in zorgvilla Craenenbroeck. Het is dankbaar om op deze vaak ook emotionele dagen het verschil te mogen maken voor onze bewoners. De liefde, de waardering, de voldoening om de feestdagen bijzonder te maken. Het is extra hard werken, maar samen met het hele team weten we deze dagen speciaal te maken. Hoe dan? Ik neem u hieronder graag mee door de dagen die onze collega’s niet met hun eigen familie Kerst kunnen vieren.

Het warme thuis, echtgenoot of echtgenote, vriend of vriendin, kinderen, moeder en vader, opa en oma wordt door onze collega’s achter gelaten om de kerstdagen voor een ander fijn te maken. Vol enthousiasme en met extra aandacht voor het kapsel, de make-up en de goede sfeer wordt deze speciale werkdagen aangevangen. 

In de villa wordt er al vroeg gestart in de keuken, de tafels worden mooi gedekt, de juiste muziek wordt samengesteld, en de medicatie wordt natuurlijk op tijd gedeeld zodat het aansluit op de hoogtepunten van de feestdag: uitgebreide kerstlunches en kerstdiners. In de entree heten we gasten die mee komen dineren of lunchen persoonlijk welkom en serveren hen vervolgens alvast een kop koffie, thee of een lekker glas wijn.

Tussen de hoogtepunten door helpen we de bewoners naar het eigen appartement voor een beetje rust, even naar bed. “Slaap maar even lekker en over een anderhalf uur haal ik u er weer uit”. Even netjes de haren in model en een lekker luchtje op, om vervolgens te genieten van de borrel voorafgaand aan het diner. 

Na het uitgebreide en feestelijke diner begeleiden we de bewoners weer naar de appartementen, we praten even gezellig na en helpen de bewoner om zich klaar te maken voor de nacht. Het was een drukke dag, maar écht Kerst, met familie, vrienden en uitgebreid culinair genieten.

Ondertussen wordt in de tuinkamer de tafels afgehaald, afgewassen, wordt de keuken weer schoongemaakt en zijn de voorbereidingen voor de volgende dag alweer in volle gang. We evalueren nog even de dag, en gaan na het rapporteren weer naar huis. Een volle, drukke dienst, maar met zoveel plezier en dankbaarheid.

En dan thuis op de bank even met een heerlijk glas wijn bijkomen van het werken in de zorgvilla tijdens de kerstdagen. Voldaan terugkijkend op een bijzondere teamprestatie waarmee we de feestdagen samen met onze bewoners speciaal maken.

Voor alle zorgcollega’s, de koks, de gastheren en gastvrouwen, de activiteitenbegeleiders, de vliegende keep, de collega’s van de huishouding en de technische dienst: enorm bedankt voor jullie geweldige inzet tijdens deze dagen!