Een warme waakmand

Een warme waakmand

Hoe een waakmand een verschil kan maken? Er zijn in de zorgvilla momenten dat we elkaar extra hard nodig hebben. Dat we samen ons verdriet delen omdat het onvermijdelijke zich voordoet. Wat is het dan fijn om steun te vinden in bij elkaar en terug te kunnen vallen op een warme waakmand.

Een waakmand wordt gevuld met voorwerpen waarin steun kan worden gevonden of handvatten om met het verdriet om te gaan. Van een kaars tot warm kleedje, van mooie gedichten tot knuffels en van luisterverhalen tot oordopjes en crème. We maken afhankelijk van de situatie steeds dankbaar gebruik van een deel van de mand.

Het is wat typerend voor de markt en het karakter van diverse uitvaartpartijen dat waakmanden worden aangeboden vanuit een commercieel motief. Het sympathieke idee van de mand is nauwelijks voelbaar omdat er altijd iets tegenover moet staan. Of zelfs significant moet worden betaald voor deze steun. Wij zijn hier veelvuldig voor benaderd door dergelijke partijen en hebben dat altijd afgehouden en onze eigen warme draai gegeven aan de momenten dat de steun nodig is.

Puurheid en een warme waakmand

Onlangs hebben wij echter geheel belangeloos een prachtige waakmand gekregen van Bennis Uitvaart. Zomaar. Zonder dat hier verplichtingen aan hangen of dat we dit zichtbaar moeten maken. Bennis Uitvaart staat ons met raad en daad bij in de situaties waarin dit nodig is. Omdat hun aanpak zo haaks staat op wat wij gewend zijn en wij zo blij zijn met hoe zij hun rol vervullen, willen we Jordy Bennis en zijn team hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en de warme waakmand.

Het bestaat gewoon. Pure en belangeloze steun op momenten dat het ertoe doet.