Tijd voor elkaar: koffie, koetjes en kalfjes

Tijd voor elkaar: koffie, koetjes en kalfjes

Het is in zorgvilla Craenenbroeck eigenlijk vanzelf ontstaan dat we dagelijks rond half elf beneden in de tuinkamer aan de ovale tafel koffie of thee drinken met alle bewoners die daar zin in hebben en de collega’s die aan het werk zijn. ‘Gewoon’ even tijd voor elkaar bij aanvang van de nieuwe dag. De opkomst wisselt. Soms zitten we met ruim 30 man gezellig rond de tafels, terwijl we andere keren (vooral op vrijdag als de kapster in huis is) met ‘slechts’ 10 a 15 personen de dag bespreken. 

Onder het genot van een lekker kopje koffie, cappuccino of een warme chocolademelk hebben we het ongedwongen over koetjes en kalfjes. We praten over het weer en over het bezoek wat die dag komt. We kijken vooruit naar de activiteit van de dag of kijken terug naar het eten van gisteren. Het maakt allemaal niet uit, het is maar net wat ons bezig houdt.

De bewoners en collega’s mengen zich als vanzelf door elkaar heen en zo is het voor iedereen een momentje van rust na de ochtendzorg. In de zomer zitten we heerlijk op het zonnige terras in de tuin. In het vroege voorjaar zitten we met de échte zonliefhebbers vaak al op een bankje voor de villa voor de heerlijke eerste voorjaarszon. Daar kijken we weer naar uit, maar tot die tijd zitten we knus en aangenaam warm in de sfeervolle tuinkamer.

En -uiteraard- hebben we altijd iets lekkers bij de koffie. Een chocolaatje, heerlijk zelfgebakken koekje, soms cake en bij verjaardagen áltijd taart… En we hebben nogal eens taart bij de koffie, aangezien er veel bewoners en nog veel meer collega’s zijn. Dat wil natuurlijk niemand missen!

Voor velen is het dan ook een vast moment van de dag geworden waarop we ongedwongen tijd voor elkaar hebben.