Stage bij Van Hollant: Dit is Macy

Stage bij Van Hollant: Dit is Macy

Hallo allemaal. Mijn naam is Macy Gravemaker en ik loop stage bij Van Hollant Craenenbroeck. Ik ben lerende op het Zorgcollege voor helpende en helpende plus. Voor mijn opleiding loop ik 6 maanden mee in leerbedrijf Van Hollant Craenenbroeck in Heiloo, ik zit nu in mijn 3e maand.

Van Hollant Craenenbroeck werd mij door het Zorgcollege aangeraden als stageplek. Voor mijn opleiding heb ik één dag in de week school en loop ik twee dagen stage. Op school krijgen we alleen theorie dus alles wat in de praktijk gebeurt moet ik tijdens mijn stage leren.

Stage bij Van Hollant

Mijn stageplekkeuze maakt mij nog steeds heel blij, want ik heb het enorm naar mijn zin op deze plek. Omdat dit mijn eerste stage is was alles in het begin heel nieuw en moest ik een beetje wennen aan alles. Maar hoe vaker ik hier ben, hoe vertrouwder het wordt. Met mijn beide werkbegeleidsters heb ik een goede klik, maar ook zeker met al mijn andere collega’s. 

Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt om hier stage te lopen, ik heb hier alle ruimte om alles zo goed mogelijk te leren, de bewoners geven mij ook deze ruimte. Op de werkvloer valt mij op dat iedereen voor elkaar klaar staat en iedereen er is om elkaar te helpen. Inmiddels heb ik zo langzamerhand met elke collega een dagje meegelopen in de zorg zodat ik veel verschillende manieren van werken kan zien, dus veel diversiteit.

Wat ik erg belangrijk vind is de aandacht voor de bewoners en dat is hier zeker, zoals veel activiteiten vanuit de zorgvilla maar ook van de zorgmedewerkers naar de bewoners toe. De bewoners van de zorgvilla zijn erg lief en dankbaar en dat doet mij erg goed omdat mij dat vooral motivatie geeft.

Kortom ik ben erg blij dat ik de zorgopleiding ben gaan doen en ook zeker met mijn gekozen stage bij Van Hollant.

Macy Gravemaker