Mooie woorden van onze zorgdomotica partner

Mooie woorden van onze zorgdomotica partner

Onze zorgdomotica partner heeft een mooie blog geschreven over Van Hollant zorgvilla Bestevaer in Assendelft. Deze mooie woorden willen wij graag delen:

Onzichtbare Zorgdomotica in Zorgvilla Bestevaer – Dansen zonder pijn

Yourizon is er trots op dat we voor Van Hollant bij de Zaanse Zorgvilla Bestevaer de zorgalarmering, zorgdomotica, het (draadloos) netwerk en de telefonie als geïntegreerde oplossing hebben mogen leveren.

Bij Van Hollant staan comfort, persoonlijk welzijn, familiegevoel en thuisgevoel voorop. Yourizon en Van Hollant werken al geruime tijd prettig samen aan het beheer van de ICT en zorgdomotica installaties bij Zorgappartementen Craenenbroek.

Vanuit deze samenwerking zijn in 2021 de gesprekken op gang gekomen om met Van Hollant mee te denken in de zorgdomotica wensen voor de ontwikkeling van de Zaanse Zorgvilla.

Yourizon is ICT- en zorgalarmeringsspecialist, maar het gaat wat ons betreft juist niet om het “plaatsen van zo veel mogelijk technologische snufjes”. Zorgdomotica moet natuurlijk wel voldoen aan wet en regelgeving maar bij ons gaat het in eerste instantie altijd om het ondersteunen en helpen van mensen.

Een voorbeeld uit een LinkedIn artikel dat laatst verscheen:

Dit betrof een stoer jong meisje (van 76 jaar) die een nieuwe knie aangemeten zou gaan krijgen om weer pijnloos te kunnen dansen, haar grote hobby.
Maar ze zag enorm op tegen de operatie, met name de ruggeprik. Op de operatietafel vroeg ze aan de verpleegkundige of ze een knuffel kon krijgen, waarop de zorgverlener haar meteen liefdevol in de armen nam. “Natuurlijk, hou me maar vast, er kan niets gebeuren”.
In een tijdperk waar de administratieve last, zorg over geld en nutteloze adminstratie vaak de meeste aandacht krijgen, zou je toch haast vergeten waarom de meeste zorgverleners dit beroep hebben gekozen.

Dat is ook waar Van Hollant en Yourizon heilig in geloven. Wij willen zorgorganisaties graag helpen met het realiseren van deze doelen. Met name organisaties zoals Van Hollant waar persoonlijk welzijn, familie en huiselijkheid op de eerste plaats komen.

Laat de techniek de zorg dienen en helpen om bewoners de juiste aandacht te geven, maximale vrijeid met inzet van techniek maar ook maximale veiligheid en comfort.

Als we nu terug kijken op wat we samen hebben bereikt, komt er één woord naar boven:

Trots op deze prachtige Zaanse Villa en het feit dat wij hier een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Wij kunnen wel begrijpen dat mensen graag bij Van Hollant willen wonen.