Liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag

Naast het weer, is het menu van de dag volgens mij wel het meest besproken onderwerp in de zorgvilla. Het blijft een enorme uitdaging om voor alle bewoners lekker te koken. Want hoewel de koks van Craenenbroeck zeer kundig zijn, verschillen de smaken van onze bewoners logischerwijs. En, zoals het gezegde ons vertelt: “over smaak valt niet te twisten”.

Toevallig hadden wij vanmorgen tijdens de dagelijkse koffie met een aantal bewoners een gesprek over oliebollen. Ook hier gold duidelijk dit gezegde. De één zwéért bij krentenoliebollen van de bakker. De ander kan zich niets lekkerder voorstellen dan een heerlijke appelbeignet. Het water liep mij al in de mond van alleen het praten over de oliebollen en beignets… 

Morgenmiddag rond een uur of vier proosten we op het nieuwe jaar met een glaasje bubbels vergezeld van een oliebolachtige versnapering. Dan in de avond een aangepast diner omdat de magen in de villa na alle kerstdiners, oliebollen en óók nog verjaardag lekkernijen gewoonweg wat vol zijn. 

En dan op naar het nieuwe jaar. Wij wensen iedereen vooral geluksmomenten toe. Het zit hem bij ons niet meer in de tijd die voor je ligt maar vooral in de wijze waarop je hier nog invulling aan kunt geven. 

Genieten van de kleine dingen. Zoals de eerste bloembolletjes die al uitkomen. Een heerlijke maaltijd. Bezoek van familie. Een leuke activiteit. Of gewoon een goed gesprek of een arm om je heen. Wij wensen iedereen een mooi nieuwjaar met veel kleine geluksmomentjes toe.