Kroon op het werk

Kroon op het werk

Na een enorm roerige-, bijzondere-, leerzame-, energieke-, gevoel van samen-, blije-, wakkere nachten- en vooral trotse periode is het wel weer eens tijd om jullie hierin mee te nemen. Wat maakt de afgelopen periode nu zo bijzonder. En wat is de kroon op het werk?

Ik kijk in deze blog in vogelvlucht terug op het moment van starten met inhuizen van onze bewoners en het pionieren -want dat was het zeker- met mijn collega’s tot nu toe. En dan heb ik het over een paar maanden; van begin januari tot eind mei 2023.

De puntjes op de i 

Zorgvilla Bestevaer deed haar deuren open en naast de vijf eerste bewoners kwamen ook de eerste collega’s. Wat was het zoeken met elkaar. Alles maar dan ook alles was nieuw. Ondanks alle voorbereidingen en kennismakingen kenden we elkaar natuurlijk nog nauwelijks. Bewoners moesten hun draai vinden en in de villa grepen we logischerwijs af en toe mis. De kwaliteit van onze professionele zorg was vanaf dag één op niveau, maar er gebeurde een hoop in de villa. Denk ook maar aan de werklui die de eerste maanden regelmatig de laatste puntjes op de i kwamen zetten…

Een gezellige chaos

Een gezellige chaos zeiden we steeds tegen elkaar. Bewoners, die zelf ook zoekende waren, toonden begrip en waren opbeurend. Tegen ons maar vooral ook tegen elkaar. Ik deel graag wat citaten die de situatie beschreven: “Het komt goed hoor”. “Wij kunnen wel tegen een stootje”. “We worden één grote familie”. “Ach kind, maak je niet druk”. “Altijd blijven lachen”. “Ja. Herken ik. Ook meegemaakt”. “Jullie doen zo je best en zijn zo lief voor ons”. “Kom maar hoor, ik weet de weg al”. “Jou zie ik ook altijd. Slaap je hier ook?”. “Zo blij en een geluk dat ik hier mag wonen”.

Samen de schouders eronder

Dat gevoel van samen de schouders eronder zetten -en ook af en toe moeten incasseren omdat niet altijd alles loopt zoals soms wenselijk is- maakt dat de sfeer in Bestevaer heel gemoedelijk is en ik mag wel zeggen super fijn is.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder, zijn alle appartementen in een sneltreinvaart verhuurt en begint de wachtlijst vorm te krijgen. Bewoners beginnen aardig hun draai te vinden en de villa voelt aan als hun thuis.

Serene rust met bedrijvigheid

Het is mooi om te zien dat als er een nieuwe bewoner bij komt, hoe vriendelijk die wordt opgenomen en wordt ondersteunt in het eigen maken van de villa. Er heerst een serene rust maar met genoeg bedrijvigheid voor wie daar behoefte aan heeft.

Naast het eigen appartement is de hele villa toegankelijk voor de bewoners. We komen elkaar dus overal tegen. Of het nu bij de beweegruimte is, waar activiteiten plaats vinden, bij de beautysalon of gezellig in de Tuinkamer of Salon. Het is allemaal het verlengde van het appartement.

Daarbij komt dat onze geweldige binnentuin nu echt iets begint te worden. Dat was wel even een dingetje na de winter en al die regenval, maar na regen komt zonneschijn en daar profiteren onze bewoners heerlijk van op de terrassen. Alles begint lekker te groeien en bloeien, waardoor het al een hele andere aanblik geeft.

Sollicitatie marathon 

Wat mijn collega’s betreft hebben we nu twee keer een sollicitatie marathon gehouden en er is gelukkig nog steeds super veel animo. Ik weet zeker dat we pareltjes hebben laten lopen maar dat kan ook niet anders met die grote aantallen sollicitanten. Wie weet kunnen zij nog op een later moment instromen.

Er zijn sollicitanten die in de portefeuille zitten en ook die blijft zich verder vullen. Zodra er weer een vacature open komt dan gaan we daaruit weer mensen benaderen.

De kroon op het werk

En ook bij de nieuwe collega’s zie je eigenlijk hetzelfde gebeuren als bij onze bewoners. Degene die er vanaf het begin zijn helpen en ondersteunen de anderen. En dan lijkt het alsof we al heel lang bezig zijn terwijl dit nog maar een paar maanden is.

We hebben in die hele korte tijd super hard gewerkt met elkaar. Bewoners en collega’s hebben elkaar echt gevonden. De sfeer is top en ik kan mij geen fijnere werkplek wensen. Het is een feestje om naar m’n werk te gaan waarbij ik me omring door lieve mensen. Dát is de kroon op het werk!

Tot de volgende keer,

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer