Hoe gaat de zorgvilla eruit zien?

Hoe gaat de zorgvilla eruit zien?

En dan is het zover. De eerste open dag is een feit. Wat hebben de reeds getekende bewoners -of een appartement in optie hebben- hiernaar uitgekeken. Want het is nog best lastig om je vanaf de tekening een goede voorstelling te maken. Hoe gaat de zorgvilla eruit zien? En hoe gaat het eigen appartement eruit zien?

Daarnaast was de open dag voor de groep geïnteresseerde toekomstige bewoners met een actuele zorgvraag. Hen is ook de mogelijkheid geboden om alvast een kijkje te komen nemen en zo een beter beeld te vormen. Een beeld van hoe het gaat zijn om in zorgvilla Bestevaer te wonen. Hoe het gaat zijn om met behoud van eigen regie over 24/7 zorg te beschikken. Én om iedere dag in de watten gelegd te worden met lekker eten, leuke activiteiten en persoonlijke aandacht.

Dat het mooi wordt staat buiten kijf

Uiteraard zijn er al veel foto’s van hoe de bouw vordert. De stolpboerderij met aaneengeschakelde Zaanse huisjes staan al te stralen met al hun pracht en praal. Dat het mooi wordt dat staat buiten kijf. Maar wat is het fijn dat men op de open dag kon zien wat er zich naast het eigen appartement nog meer in de zorgvilla bevindt.

Denk aan faciliteiten zoals de fitnessruimte voor dagelijkse beweging, de beautysalon om je lekker te laten vertroetelen, de tuinkamer om heerlijk te ontspannen, de salon voor gezellige activiteiten, de logeerkamer voor dierbaren die een nachtje blijven, de eigen wasserette waar per bewoner gewassen wordt en kleding dus niet gemerkt hoeft te worden en een scootmobielruimte voor -zoals de naam al zegt- stalling van de scootmobiels.

Ook hierbij zien we nu echt dat de bouw richting de oplevering gaat. In mijn volgende blog kan ik meer over de open dag vertellen en foto’s delen om jullie allemaal een indruk te geven van waar wij staan. Wie weet plaatsen we er wel een filmpje bij…

Een dag uit het leven van…

Voor mezelf kan ik niet anders zeggen dat ik een hele enerverende baan heb waar ik heel blij van word. En omdat ik het zo leuk vind wil ik jullie in de rest van mijn blog graag eens meenemen in waar ik zoal mee bezig ben geweest de afgelopen week.

Een open dag vergt veel voorbereiding op veel vlakken. Hierbij hebben we vooral rekening moeten houden met het feit dat de zorgvilla zich nog in de bouwfase bevindt. Dat brengt de nodige beperkingen met zich mee. Bij de officiële open dag die later dit jaar volgt kunnen we grootser uitpakken, meer laten zien en ook meer mensen de gelegenheid bieden om een kijkje te komen nemen.

Een grote stap voor onze bewoners in spe

Er hebben weer diverse huisbezoeken plaatsgevonden. En niet alleen in de Zaanstreek, maar ook daarbuiten zoals Purmerend, Diemen, Heemskerk, Amsterdam, Almere of Velserbroek. Judith en ik rijden wat af.

Er zijn wederom huurcontracten getekend, waarmee de verhuizingen naar Bestevaer in gang worden gezet. Dat is voor onze bewoners in spe een zeer grote stap, dus helpen wij hen daar graag bij.

De juiste keuzes

Onze interieurstyliste Anneke houdt vinger aan de pols en stemt af met de inrichting van de algemene ruimtes die aankleding behoeven. Wat een smaak heeft zij. Zo stijlvol maar tegelijk zo functioneel voor onze bewoners.

Jos, onze huismeester (maar echt een duizendpoot; wat die man allemaal doet en kan), richt zich nu vooral op de inkoop van diverse materialen, groot en klein. Alles wat nodig is om straks onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Wij vragen, Jos (be)denkt en zoekt heel veel uit, en samen maken we de juiste keuzes.

Wat word ik hier blij van

De sollicitanten komen nu voor alle functies binnenlopen op ons kantoor in Heiloo. Dat is naast alle andere voorbereidingen heel hectisch maar zó enorm leuk om te doen. Gelukkig heb ik hier ondersteuning bij gekregen vanuit een paar heel fijne collega’s. De eerste groepen sollicitanten zijn nu bijna afgerond. We kunnen daar de keuze in maken en weten dan met wie we bij de opening -of iets later in de tijd- gaan starten om ons dreamteam te bouwen.

Genoeg te doen dus! Zeker als je nagaat dat hiernaast uiteraard je ‘gewone’ dingen als je telefoontjes, mails en het brainstormen met m’n collega’s ook gewoon door gaan. Wat word ik hier blij van! 

Tot volgende week. Dan kijk ik uitgebreid terug op de open dag en heb ik nog meer beelden om de brandende vraag te beantwoorden: Hoe gaat de zorgvilla eruit zien? Tot dan.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft