Zorgvilla Wittenburg - Van Hollant Stompetoren

Welkom in Wittenburg

Waarom zou u inleveren op comfort wanneer u zorgbehoevend wordt? In zorgvilla Wittenburg woont u in een comfortabel appartement, dat u volledig naar eigen smaak kunt inrichten. Dat, gecombineerd met de privacy van een eigen appartement, de voordelen van onze voorzieningen en de gemeenschappelijke faciliteiten, maakt zorgvilla Wittenburg tot een gezellig en veilig thuis.

Provinciaal monument Wittenburg wordt door Van Hollant ontwikkeld tot een luxe zorgvilla waarin haar bewoners van alle gemakken worden voorzien. De gehele voorziening is rolstoelvriendelijk en dus ook voor minder validen toegankelijk. Naast de 24 appartementen, beschikt de zorgvilla over een ruime keuze aan faciliteiten en meerdere woonkamers waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Het samen koken, samen bedenken wat er gegeten gaat worden is een fijne bezigheid. Het geeft de bewoners een doel en biedt de bewoners het gevoel om nuttig te zijn. Dit is heel belangrijk voor mensen met geheugenproblematiek. ’Use it until you lose it‘ is een belangrijke insteek van onze dagelijkse zorg; Het leven doorleven zoals u altijd hebt gedaan, met de hulp aan uw zijde.

Zorgvilla Wittenburg Stompetoren wordt geëxploiteerd door onze zusterorganisatie Wonen bij September, welke is gespecialiseerd psychogeriatrische zorg.

Heeft u interesse in een zorgappartement bij zorgvilla Wittenburg, dan kunt u contact opnemen met Woonconsulente Elmy Blonk. U kunt haar per email bereiken op elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of telefonisch op 088-5723235 / 06-36125136.

Sollicitanten kunnen interesse kenbaar maken door het sturen van CV en motivatie aan werken@wonenbijseptember.nl.

Wonen bij September
Uw eigen thuis

Appartement

De van origine herenboerderij en voormalig gemeentehuis biedt een karakteristieke sfeer en beschikt over een prachtig uitzicht over de landerijen en een klassieke molen op wandelafstand. zorgvilla Wittenburg heeft een magnifieke tuin met notenbomen en een pittoresk uitzicht op de schapen langs de dijk en een oer-Hollands landschap. Rond deze zorgvilla heerst veel rust.

In zorgvilla Wittenburg woont u in een sfeervol afgewerkt en ruim appartement. De grootte van de appartementen varieert van ca. 35 tot ca 60 vierkante meter en zijn elk uniek van vorm en indeling. De overgrote meerderheid van de appartementen is geschikt om met een partner te bewonen.

De inrichting ervan laten we geheel aan u over, zodat u echt een warm en prettig thuis kunt maken van uw eigen appartement.

Zorgvilla Wittenburg - Van Hollant Stompetoren
Onder de rook van Alkmaar

Over Stompetoren

Het kleine dorp Stompetoren ligt geheel vrij in de Schermer-polder en toch slechts enkele minuten van de bekende kaasstad Alkmaar. Het dorp staat bekend -en is vernoemd- om haar kerk met stompe toren.

Door haar ligging is Stompetoren zeer goed bereikbaar en profiteert het van alles dat zowel de kaasstad als het rijksbeschermd dorpsgezicht van droogmakerij de Schermer te bieden hebben. Er bevinden zich tal van musea, monumenten, gezellige winkelgebieden, restaurants, etcetera in de omgeving van Stompetoren.

Zorgvilla Wittenburg - Van Hollant Stompetoren
Zorgvilla Wittenburg - Van Hollant Stompetoren

Wittenburg

Het pand is in 1889 gebouwd voor Kramer Glijnis. Het buitenhuis werd vernoemd naar de Alkmaarse bierbrouwer Coenraad Witte, die voor de bouw van het huidige pand op deze plek woonde. Voor het pand ligt een oprijlaan met aan beide zijdes een rij bomen, de oprijlaan is gescheiden van de weg door een ijzeren hek met daarop het gemeentewapen. De twee hekpijlers zijn geblokt en gepleisterd. Het terrein zelf is omgracht. Aan de voorkant van het pand is op de eerste verdieping een balkon geplaatst.

Over de geschiedenis van Wittenburg

Restauratie monument

Een deel van de restauratie van het monumentale pand Wittenburg wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord Holland. Met behulp van de Uitvoeringsregeling restauratie provinciale monumenten worden de monumentale elementen als de plafonds, de trap en de dragende constructie 'het vierkant' met de grootst mogelijke zorg gerestaureerd.

Zorgvilla Wittenburg - Uitvoeringsregeling restauratie provinciale monumenten - Provincie Noord Holland
Bewoners en naasten aan het woord

Referenties

Verwachtingen werden overtroffen. Regelmatig zat ik met tranen in mijn ogen, het was echt weer een feestje om bij onze moeder op bezoek te gaan.

Mevrouw Schotsman

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf middels onze nieuwsbrief op de hoogte van de beschikbaarheid, nieuws, activiteiten en andere ontwikkelingen.

Brochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd in zorgvilla Craenenbroeck? Vraag een brochure aan om alles even rustig na te lezen.

Rondleiding aanvragen

Wilt u zorgvilla Craenenbroeck van binnen zien? Wij ontvangen u graag voor een kopje koffie en een rondleiding.

Contact informatie

Neem contact
met ons op:

Zorgvilla Wittenburg

Noordervaart 99, 1841 GB Stompetoren

Telefoon

088-5723235