Zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck wint de Rabobank ‘In de Kijkerprijs’

Zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck wint de Rabobank ‘In de Kijkerprijs’

Met een website die start met “Stel je voor…” blijkt direct de onderscheidende visie welke draait om het behouden van de eigen regie, ook als men zorgbehoevend wordt. Een uitdagend initiatief van ondernemers met een missie, die in een onzeker ondernemersklimaat doorzetten waar anderen zouden stoppen (…)

Met deze en meer mooie woorden ontvingen Judith en Tom Veldt zaterdag namens het hele zorgteam van zorgvilla Craenenbroeck de Rabobank ‘In de Kijkerprijs’. Een onderscheiding die door een deskundige vakjury werd toegekend tijdens de uitreiking van de Ondernemingsprijs 2015 in de Cultuurkoepel te Heiloo. Geheel in het thema van dit jaar ‘Onderscheidend’, sprak de jury haar erkenning uit voor de enorme gedrevenheid van het team van Van Hollant Craenenbroeck, waarmee het is gelukt om zich het afgelopen jaar als onderscheidende onderneming in de kijker te spelen!

Uit de handen van Erik Minnema, Directeur Bedrijven en Private Banking bij Rabobank, ontvingen Judith en Tom de prijs tijdens een feestelijke avond. Vol trots willen zij de prijs delen met hun collega’s en bewoners van zorgvilla Craenenbroeck. Met zijn allen hebben zij voor dit resultaat gezorgd, in het bijzondere eerste levensjaar van de villa. Bewoners hebben het vertrouwen gehad in de onderscheidende visie van Judith en Tom, waarbij zorg met aandacht voorop staat en bewoners de eigen regie kunnen behouden, ongeacht hun zorgvraag. Daarbij zijn de collega’s als een dynamisch team in staat gebleken om deze visie succesvol tot uitvoer te brengen. De prijs is dan ook een kroon op een jaar hard werken door een jong doch professioneel team, dat er tevens voor heeft gezorgd dat alle appartementen van de zorgvilla reeds binnen een jaar bewoond zijn.

Van Hollant Craenenbroeck is een zorgvilla met 29 huurappartementen voor zorgbehoevenden. Een statig pand tegenover Landgoed Willibrordus in Heiloo. De luxe zorgvilla, met appartementen variërend van 35 tot 95m2, biedt inmiddels een veilig thuis aan 38 bewoners, waarvan 9 echtparen die samen oud willen worden. Daarnaast biedt Craenenbroeck werk aan 55 gepassioneerde (zorg)professionals.

De kleinschalige particuliere zorg in Zorgvilla Craenenbroeck richt zich naast 24-uurs zorg op het in de watten leggen van de bewoners. Bewoners behouden hun eigen regie en de zorg wordt om hen heen georganiseerd. “Onze bewoners hebben een ondernemend leven gehad, ze zijn gewend om zelf aan de knoppen te draaien. Dat hoeft niet te veranderen op het moment dat je een zorgvraag hebt.” zo lichten de oprichters Judith en Tom Veldt toe. Hoewel zij in meer of mindere mate afhankelijk zijn van de zorg, bepalen bewoners zelf hoe hun dag eruit ziet. Zij bepalen bijvoorbeeld zelf hoe laat zij op staan, wat zij eten, wanneer zij bezoek ontvangen en met wie zij samen omgaan.

Bewoners kunnen in zorgvilla Craenenbroeck blijven wonen, hoe hun zorgvraag zich ontwikkelt, ook voor echtparen, zelfs als slechts een van beiden een zorgvraag heeft.

Judith en Tom willen graag nog een dankwoord uitspreken aan: de collega’s voor hun enorme inzet, de bewoners voor het vertrouwen, de toeleveranciers voor het meeondernemen, de buren voor een welkome ontvangst, de jury voor het toekennen van de prijs, Iwan Bronkhorst voor de foto’s van de uitreiking, en Sybren Arnoldus voor het videomateriaal van de uitreiking en niet in de laatste plaats het bestuur van Ondernemend Heiloo die de verkiezing en feestavond organiseerde!. De erkenning motiveert om de lat het komende jaar nog hoger te leggen.

Bekijk hier het persbericht van Ondernemend Heiloo.

Bekijk hier de video met genomineerden:

 

Foto’s: Iwan Bronkhorst
Video: Sybren Arnoldus; Ietsmetfilm