Zorgvilla Bestevaer Assendelft: onze bewoners op één zetten

Zorgvilla Bestevaer Assendelft: onze bewoners op één zetten

Dit is mijn derde blog. En dat is mooi, want ik ben ook alweer 3 weken werkzaam bij Van Hollant. En wat voelt het al vertrouwd. Misschien wel omdat we zo nadrukkelijk onze bewoners op één zetten, dat voegt makkelijk. Maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat het af en toe nog wennen is.

Waar zich dat vooral in voordoet is het feit dat ik nu nog geen bewoners en nog maar een paar collega’s om mij heen heb. Ik vind het altijd fijn om in gesprek te gaan met bewoners en collega’s om even te vragen hoe het gaat. Even over de afdelingen lopen en kijken of alles naar wens verloopt.

Ook ik moet dus nog even geduld hebben voordat ik weer bewoners en meer collega’s om mij heen krijg. Maar dat is het wachten zeker waard. Je hoeft geen medelijden met mij te hebben, want de omgeving waar ik tot de opening werkzaam ben geeft ook veel voldoening. Bovendien zijn er nog heel wat dingen te regelen waar we ons ten volle op storten. Het komt helemaal goed dat weet ik zeker.

Onze bewoners op één zetten

Afgelopen week ben ik gestart om mij door alle mails van de sollicitanten heen te worstelen. Echt een hele klus maar je hoort mij wederom niet klagen hoor, want wát zijn het veel reacties. En dat in deze tijd. Het is heel fijn dat er voor alle functies gegadigden zijn. Dat maakt dat we echt voor de pareltjes kunnen gaan. We gaan op zoek naar de mens achter de brief. Zorgen voor onze bewoners moet echt vanuit je hart komen. Als het ware in de genen zitten.

Is onze bewoners op nummer één zetten voor jou écht zo vanzelfsprekend? We willen met elkaar hetzelfde uitdragen. Wederzijds vertrouwen tussen bewoners en collega’s is onze basis om kwalitatief goede zorgverlening neer te zetten. Dit gaan we doen door oprechte aandacht te geven en respect te tonen. Dat uit zich in warme gastvrije zorg.

Het welzijn van onze bewoners staat voorop in onze vraaggerichte zorgverlening. Het fijne in de villa wordt dat we extra collega’s inzetten om dit ook te kunnen realiseren. Daarnaast is het nét zo belangrijk dat we met elkaar zorgen voor werkplezier. We gaan er een vrolijke villa van maken waar een plezierige sfeer heerst en het fijn wonen en werken is.

Onze eerste bewoners

Judith en ik hebben ook weer wat huisbezoeken afgelegd. Daarbij hebben onze eerste bewoners zich al aangemeld om in de villa te komen wonen. Super om al kennis met hen te hebben gemaakt. Er staan ook alweer wat afspraken gepland met andere toekomstige bewoners.

Ken je nog mensen die wellicht geïnteresseerd zijn dan kan er via de website een brochure aangevraagd worden of contact worden gelegd.

Ook solliciteren kan nog steeds omdat we collega’s in fasen gaan aannemen zodat we tijd hebben voor elkaar. Dit laten we lopen naast de gefaseerde inhuizingen van de bewoners.

Wellicht tot in augustus of wat later in het jaar wanneer de sollicitatiegesprekken plaats gaan vinden.

In mijn volgende blog zal ik jullie meenemen in de sfeerbeleving die we in de villa gaan realiseren. Assendelft zal trots zijn op villa Bestevaer. Hier gaan we met elkaar ons best voor doen.
Ik heb er zin in.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft