Zaanse zorgvilla Bestevaer: de basis staat, de werving kan beginnen

Zaanse zorgvilla Bestevaer: de basis staat, de werving kan beginnen

Wie Assendelft vanaf de A8 binnenrijdt kan al lang niet meer om het beeldbepalende pand aan de Dorpsstraat heen. Een grote stolpboerderij met aaneengeschakelde Zaanse huisjes heeft ter hoogte van de rotonde vorm gekregen. De pannen liggen erop, het glas zit erin en de muren worden stijlvol afgemetseld. Het komende half jaar wordt de binnenzijde van de zorgvilla ingericht. Tegelijk worden de eerste bewoners geselecteerd en start de werving van een professioneel, liefdevol zorgteam.

De basis van zorgvilla Bestevaer staat. De voorbereidingen zijn nu in volle gang om de persoonlijke particuliere zorg vanaf eind dit jaar te gaan bieden. Exploitant Van Hollant heeft reeds de nodige kennis en ervaring opgedaan in haar zorgvilla in Heiloo. “Dus de beste lessen worden meegenomen en op andere organisatorische aspecten kan worden voortgebouwd. Er zijn echter ook zaken die wij hier anders willen doen. Zo kunnen we onze zorg nog beter verlenen”, aldus Judith & Tom Veldt. Samen vormen zij het zorgechtpaar achter zorgorganisatie Van Hollant.

Zaanse locatiemanager Inge Blom aangesteld

Om de (zorg)organisatie vanaf het eerste moment vakkundig neer te zetten heeft Van Hollant de Zaanse routinier Inge Blom aangesteld. Zij zal als Locatiemanager van zorgvilla Bestevaer onder andere het team samenstellen. Samen moeten zij de bewoners de best mogelijke zorg gaan bieden met de persoonlijke aandacht die zij verdienen. Met haar jarenlange kennis, ervaring en waardevol netwerk moet de organisatie direct staan als een (t)huis.

Want de villa moet een thuis worden voor de bewoners. Een veilige plek, voorzien van 24-uurs zorg, waar zij zelfstandig kunnen blijven wonen. Ongeacht de zorgvraag. Of de bewoners nu alleen of als echtpaar komen en of zij nu een lichamelijke zorgvraag of geheugenproblemen hebben. De bewoner staat centraal, het zorgaanbod wordt aangepast aan de wensen en routines van de bewoners.

Werving Zaanse zorgvilla van start

Om de bewoners deze zorg met persoonlijke aandacht te gaan bieden, wordt vanaf heden een professioneel team samengesteld. De werving voor de Zaanse zorgvilla gaat komende week van start. Van Hollant werft voor zorgvilla Bestevaer niet alleen Helpenden, Verzorgenden en Verpleegkundigen voor de professionele zorg zelf. Maar ook een team voor de activiteiten, huishouding, kok, gastvrouwen, beautysalon, beweging, facilitair, vrijwilligers, etcetera. De bewoners beschikken in de zorgvilla naast de 24-uurs zorg namelijk ook over aanvullende dienstverlening. Naar wens kunnen zij zo hun eigen levensstandaard behouden ondanks de zorgvraag.

“Er zijn al veel open sollicitaties binnen gekomen. Zorgcollega’s lijken te zien dat onze visie anders is dan wat zij gewend zijn. Meer collega’s per bewoner zodat zij meer service en persoonlijke aandacht krijgen. En vooral dat laatste. Dat is nu juist waarom veel mensen ooit voor een baan in de zorg hebben gekozen”, aldus Judith. “Maar we hopen dat nog veel zorgcollega’s zich zullen melden voor een baan in zorgvilla Bestevaer. We willen echt een topteam van ca. 60 man samenstellen” voegt Tom snel toe.

De werving voor de Zaanse zorgvilla zal plaatsvinden via www.vanhollant.nl/werken-bij. Het is daar al enige tijd mogelijk om een vacature-alert te activeren. Hiermee kun je je interesse voor een specifieke functie in zorgvilla Bestevaer kenbaar maken. “Er zijn al veel vacature-alerts ontvangen, maar we hopen natuurlijk op meer. Alle aanmeldingen voor de vacature-alert zullen snel een persoonlijk bericht van ons ontvangen”, aldus Inge.

Geïnteresseerde bewoners

Tegelijk met het werven van een goed team, worden komend half jaar ook de eerste bewoners vastgelegd. Er zijn al diverse aanmeldingen van geïnteresseerden binnen. Sommigen met al een bestaande zorgvraag en sommigen alvast oriënterend voor als zij op termijn zorgbehoevend worden. Zij worden allemaal even serieus geholpen. Geïnteresseerden kunnen via de website een brochure aanvragen, per email of per post. Alle aanvragen worden persoonlijk nagebeld. Zo maken wij even kennis en toetsen wij of zij de informatie hebben die zij nodig achten. De potentiële bewoners worden ook uitgenodigd voor een rondleiding na de zomer.

En als de bouw zo doorgaat, dan hoopt Inge rond de feestdagen de deuren van zorgvilla Bestevaer te openen. Dan kunnen haar eerste bewoners hun intrek nemen.