Wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft

Wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft

Geduld is een schone zaak zegt men. Gelukkig maar. We hebben namelijk nog veel geduld nodig alvorens we de deuren kunnen openen en men kan wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft. De verwachting is eind 2022.

Ik heb al veel contact gehad met mensen die geïnteresseerd zijn. Zij willen gaan wonen in de zorgvilla die we nu aan de Dorpsstraat in Assendelft aan het realiseren zijn. Graag geef ik via deze blog meer informatie over voor wie het wonen in deze nieuwe villa geschikt is.

Ouderen met een zorgvraag

Wonen in Zorgvilla Bestevaer Assendelft is bedoeld zorgbehoevende ouderen. Dat zijn doorgaans bewoners met een somatische zorgvraag en bewoners met geheugenproblemen. Denkt u bij eerstgenoemde aan mensen met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het gaat hierbij om mensen met een zorgvraag op het gebied van lichamelijke problematiek. Mensen die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het aantrekken van steunkousen, aanreiken van medicatie, wondverzorging, het douchen en aankleden. Maar ook bijvoorbeeld mensen die afhankelijk zijn van sondevoeding of van een tillift om in- en uit bed te komen.

Voor bewoners met geheugenproblemen bieden wij ook een veilig thuis. Deze geheugenproblemen betreffen allerlei vormen en fasen van dementie. Hierbij is het goed om te benadrukken dat zorgvilla Bestevaer een ‘open’ zorgvilla is. Bewoners voor wie -in verband met de eigen veiligheid- een gesloten deur noodzakelijk is, zijn bij ons helaas niet op de juiste plaats.

Overigens kunnen echtparen of partners in zorgvilla Bestevaer samen blijven wonen. Óók als maar één van de twee een zorgvraag heeft.

Happy lot

Het beeld van particuliere zorgvilla’s bestaat dat dit alleen voor de happy few is; bankdirecteuren, captains of industry, de bestuurders van het land, de mensen met een enorm groot eigen vermogen. Dit ligt echter behoorlijk genuanceerder, want wonen in de zorgvilla is financieel gezien al voor een veel grotere groep mensen bereikbaar dan algemeen aangenomen wordt.

Bijvoorbeeld voor mensen die een eigen huis hebben en de opbrengst hiervan willen gebruiken om zorgeloos te wonen in de laatste fase van het leven. Mensen die het zichzelf gunnen om goed verzorgd te worden in combinatie met comfortabele dienstverlening. Wonen in een mooie omgeving waarbij privacy en de eigen regie hoog in het vaandel staan.

Mocht u interesse hebben in het wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft, maar twijfelen aan uw financiële mogelijkheden, dan kunnen wij vanzelfsprekend en geheel vrijblijvend een berekening voor u maken.

Hoe is wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft?

De zorgvilla zelf bestaat uit een grote stolpboerderij met aaneengeschakelde Zaanse huisjes. Volledig binnendoor toegankelijk en uiteraard rolstoelvriendelijk. Dat betekent zonder drempels, deuren die breed genoeg zijn, liften aanwezig etcetera.

Rond de villa ligt een heerlijke tuin met verschillende terrassen, zodat de bewoners kunnen genieten van de zon of juist de schaduw. Zij kunnen er een wandeling maken of bijvoorbeeld met hun gasten plaatsnemen voor een gezellig kopje koffie of een drankje.

Er zijn verschillende algemene ruimtes. Denk hierbij aan de tuinkamer, de salon, een fysioruimte, een beautysalon. Daar kunnen toekomstige bewoners gebruik van maken. Een kapster, schoonheidsspecialiste, pedicure en mondhygiëniste zullen op zeer regelmatige momenten in de zorgvilla aanwezig zijn.

Vertrouwde gezichten

Er zijn 24 uur per dag verschillende medewerkers van de zorgvilla aanwezig. Overdag zullen er verpleegkundigen, verzorgenden, kok, activiteitenbegeleiding, gastvrouwen/-heren, huishoudelijke medewerkers zijn. In de nacht is er te allen tijde een wakkere nachtdienst. En natuurlijk zijn alle medewerkers in dienst bij de zorgvilla. We maken geen gebruik van tijdelijk personeel, zodat de bewoners zoveel mogelijk vertrouwde gezichten zien.

In de zorgvilla is ook een activiteitenbegeleider aanwezig om in overleg met de bewoners activiteiten op maat te organiseren. U kunt hierbij denken aan creatieve activiteiten, bakactiviteiten, spelmiddagen, culturele uitstapjes, beweegactiviteiten, lezingen, muziekuitvoeringen etcetera. Wat wij belangrijk vinden in het organiseren van de activiteiten, is dat de activiteiten iets toevoegen aan het leven van de bewoners. Waar worden zij blij van, wat willen zij ondernemen. Wij organiseren de activiteiten in overleg met de bewoners en voor de bewoners. 

Behoud van eigen regie

Eigen regie en privacy is een punt dat ik net al onder de aandacht bracht. De bewoner huurt een appartement in de zorgvilla en al onze collega’s zijn te gast. Wij gaan met iedere bewoner in overleg over het tijdstip van de zorgmomenten en de manier waarop men de zorg en dienstverlening wenst te ontvangen. Uiteraard zitten hier grenzen aan maar wij vinden het erg belangrijk dat wij ons aan het ritme van de bewoner aanpassen, niet andersom.

Hierboven staat in een notendop beschreven wat onze bewoners van ons kunnen gaan verwachten als zij komen wonen in zorgvilla Bestevaer Assendelft. Ik hoop dat het u alvast iets meer duidelijkheid heeft geboden.

1 Comment

Comments are closed.