Wij danken al onze collega’s!

Wij danken al onze collega’s!

Met een 24-uurs bezetting van ons (zorg)team is het iedere periode weer een hele puzzel om het werkrooster op te stellen. Er dient rekening te worden gehouden met Arbo-technische wetgeving, de verschillende contractgroottes en de zorgvraag van de bewoners. En daaromheen ook nog een ruim aanbod hoogwaardige dienstverlening dat ook in deze periode op haar hoge niveau moet blijven. Denk hierbij aan de activiteitenbegeleiding, de gastvrouwen en -heer, de koks en hun team, de huishouding, de wasserette, de tuinman, etc. Ik ben er trots op dat het team er ook dit jaar in is geslaagd om de bezetting gedurende de gehele zomervakantieperiode zonder oproepkrachten of uitzendkrachten te plannen. Ik wil hen hartelijk danken.

Helaas is dat niet vanzelfsprekend en elders in het land ook zeker niet het geval. Verhalen over verhoogde werkdruk als gevolg van onderbezetting en uitzendkrachten die zonder begeleiding van een vaste medewerker worden ingezet, vormen geen uitzondering.

Dat zijn situaties die wij nooit zullen accepteren en onze visie is en blijft dan ook dat wij de zorg en dienstverlening met het eigen team zullen verzorgen. En hoewel iedereen recht heeft op zijn of haar vakantie, is de bereidheid en flexibiliteit bij onze collega’s, om het plaatje passend te maken, groot. Daar zijn wij erg trots op.

Dank aan al onze collega’s voor de inzet en flexibiliteit!

Judith Veldt