Warme aandacht

Warme aandacht

En weer is er een week voorbij. Een week waarin we met elkaar zeker niet stil hebben gezeten. Een week met grote stappen in de bouw, mooie parels en veel warme aandacht voor onze aanstaande bewoners.

Er zijn weer een aantal huisbezoeken geweest en daar vinden de meest bijzondere gesprekken plaats. We nemen de belangstellenden mee in wat het wonen in zorgvilla Bestevaer gaat inhouden. Hoe we er met elkaar een echt warm (t)huis van willen maken met uiteraard kwalitatieve hoge zorg- en dienstverlening.

Warme aandacht

Het is belangrijk dat we er samen een goed gevoel bij hebben. Het is en blijft natuurlijk nogal een stap om te gaan verhuizen als je op zo’n hoge leeftijd bent. Hier zijn we ons terdege van bewust. Vandaar ook dat we de ‘warme aandacht’ zo belangrijk vinden en de contacten al leggen voordat de daadwerkelijke verhuizing plaats gaat vinden. Zo kennen we elkaar al een beetje en zijn we bij de inhuizing straks geen totaal onbekenden van elkaar.

Pareltjes

Ook de sollicitatiegesprekken zijn losgebarsten. Wat een mooie gesprekken vinden er plaats met zulke enthousiaste, deskundige mensen. Het wordt enorm lastig om keuzes te maken. Dat ontdekken we nu al. Maar uiteraard klaag ik niet want ik besef me terdege dat dit een luxeprobleem is in deze tijd van grote schaarste rondom welzijn-, facilitaire- en zorgcollega’s.


We gaan voor de pareltjes die bij ons straks dat stapje extra richting onze bewoners zetten. Vanuit hun hart en met liefde voor het vak. Zo krijgt mijn dreamteam steeds meer vorm.

Timmeren en zingen richting de afbouwfase van de zorgvilla

Omdat het alweer een poosje geleden was dat ik binnen en buiten bij de zorgvilla heb gekeken werd het tijd om ook daar met eigen ogen te zien hoe hard er gewerkt wordt richting de afbouwfase.

Als je op het terrein staat nu bijna alle steigers weg zijn zie je pas hoe groot het is. De binnentuin wordt echt gigantisch. In gedachten bedacht ik de mooie bloemen, planten en bomen er al bij.

Binnen zijn de bouwvakkers druk bezig met het betegelen van de toiletten, badkamers en grote keuken. De panelen voor de grote ramen zijn nu bijna allemaal geplaatst en dat geeft een prachtig effect aan zowel de binnen- als buitenkant. Er wordt gestuct, getimmerd, geschilderd, gemonteerd, overlegd en veel gezongen met de radio lekker hard aan. Ook hier is de sfeer goed.

De serres en balkons worden prachtig en het uitzicht is naar alle kanten mooi. En dan niet te vergeten de geweldige trap die zich centraal in de stolpboerderij bevindt. Een plaatje zo mooi. Graag deel ik s aslvast wat foto’s met jullie.

Open armen

We zijn er nog niet want er is nog veel werk te verzetten. Maar we weten waar we naar toe werken en voor wie we dit doen. Nog even doorzetten en dan ontvang ik jullie graag met open armen voor wat extra warme aandacht.

Tot volgende week.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft