Waarom als Verpleegkundige werken bij Van Hollant?

Waarom als Verpleegkundige werken bij Van Hollant?

Door flinke tekorten kunnen Verpleegkundigen in heel Nederland echt overal aan de slag. Daarom vroeg ik mij bescheiden af: waarom komen collega’s met plezier als Verpleegkundige werken bij Van Hollant? Zoals we bij de zorgvilla gewend zijn bespreken we dit gewoon met de desbetreffende collega’s. Niet óver elkaar, maar mét elkaar praten is één van de belangrijke punten in de samenwerking binnen de villa. Zo heb ik onze Verpleegkundigen dus ook de volgende vraag voorgelegd. “Wat maakt het werken in onze zorgvilla voor jou zo leuk en aantrekkelijk?”

Waarom zij als Verpleegkundige werken

De antwoorden die uitleggen waarom zij als Verpleegkundige werken bij Van Hollant zijn heel verhelderend:

  • “We werken in een hecht en klein team”;
  • “Er is echt tijd voor de zorg, je kunt in een verzorgde omgeving stressvrij de zorg bieden die iemand nodig heeft”;
  • “Het gevoel in een warm bad te komen bij de collega’s”;
  • “We mogen meedenken over zaken als kwaliteitsverbetering”;
  • “Het hebben van goede contacten met collega’s uit de zorg maar ook met de collega’s uit de keuken, activiteitenbegeleiding, gastvrouwen en huishouding”;
  •  “Er is ruimte om door te groeien, te leren, opleidingen te volgen”;
  • “Als Verpleegkundige heb je naast het werken aan bed ook een coördinerende en begeleidende rol en kun je collega’s helpen en begeleiden in de zorg voor de bewoners”;
  • “De leuke extra’s die we door Van Hollant krijgen aangeboden, zoals bootcamp en yoga voor collega’s”;
  • “De kleinschaligheid en dat je daardoor de bewoners goed leert kennen”.

Het is voor ons belangrijk om te weten waarom zij het zo leuk en aantrekkelijk vinden om bij Van Hollant te werken. Door hier goed over na te denken en waar mogelijk op in te spelen willen wij voor hen de ideale werkgever zijn. 

Variëren doet inspireren

Wat erg interessant is overigens, is dat de eensgezindheid in de antwoorden van onze Verpleegkundigen allerminst een weerspiegeling is van wie zij zelf zijn. Onze Verpleegkundigen hebben namelijk een zeer gevarieerde achtergrond, wat op zichzelf weer heel inspirerend is. 

Zo beschikken wij over een gepensioneerd Verpleegkundige vanuit het ziekenhuiswezen. Zij is nog regelmatig aan het werk, waar wij heel blij mee zijn. Een ander voorbeeld is een Verpleegkundige die voorheen een meer begeleidende rol had, bij patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Twee van onze Verpleegkundigen zijn bij Van Hollant gestart als Verzorgende IG. Zij hebben gedurende hun werk de opleiding tot Verpleegkundige afgerond. Een andere Verpleegkundige is vanuit de thuiszorg ook als verzorgende IG bij ons komen werken en heeft zichzelf inmiddels weer BIG geregistreerd. Zij gaat nu zelfs de opleiding tot Kwaliteitsverpleegkundige volgen om vervolgens die functie binnen de zorgvilla te gaan vervullen. En dan hebben we nog een Verpleegkundige die zich momenteel naast het werk verder laat scholen tot Verpleegkundige Nivo 5. 

Kortom, onze Verpleegkundigen kennen veel verschillende achtergronden, veel opleidingsmogelijkheden en veel doorgroei in het huidige team. Een inspirerende combinatie waarbij veel van elkaar wordt geleerd. Ik ben erg blij dat zij het naar het zin hebben op het werk. Naast goede zorg voor de bewoners vinden wij namelijk ook goede zorg voor de collega’s erg belangrijk. Zij zijn DE mensen die de zorg verlenen en zonder hen zou de zorgvilla niet kunnen draaien. Daarom voor ons gehele team -en zeker niet beperkt tot de Verpleegkundigen, maar ook Verzorgenden, Gastvrouwen, Koks, Huishoudelijke collega’s, Technische dienst, Activiteitenbegeleiders, Tuinman, Gastvrouwen en -heren, etc.- heel veel dank voor jullie goede zorgen voor de bewoners, de gasten van de bewoners en de zorgvilla zelf. Wij zijn blij met jullie en waarderen jullie dagelijkse inzet.