Verstandige Kerst en een gezond nieuwjaar…

Verstandige Kerst en een gezond nieuwjaar…

Ik gun het alle bewoners; met Kerst even de villa uit. Lekker naar familie toe, de kleinkinderen en vaak zelfs de achterkleinkinderen zien. Echter, het liefst zou ik het verbieden… Voor de veiligheid. Ter preventie van het verspreiden van het virus. Om te voorkomen dat het virus onbedoeld en ongewenst tóch de villa inkomt. Een verstandige Kerst…

Verbieden kan ik het niet, en dat is maar goed ook natuurlijk. Maar och, wat vind ik het spannend en wat hoop ik dat de familie en de bewoners de juiste beslissingen nemen. Blijft toch lekker in de villa. Kom als kinderen, klein- en achterkleinkinderen op bezoek in de villa. Met het juiste mondkapje op, met de gezondheidscheck bij binnenkomst. Met de juiste ventilatie en luchtvochtigheid in huis waar wij zo op letten. Met het handen desinfecteren. Etcetera… 

Een ongeluk loert vanuit een klein hoekje…

Mijn angst komt voort uit de gezelligheid die intreedt met kerst. Lekker met zijn allen rond de tafel, met de ramen gesloten, want buiten is het guur. Een kerstfoto want we zien er allemaal zo mooi uit. En dan toch eventjes té dicht op elkaar. Wellicht toch even de kerstknuffel want het is zo’n vervelend jaar…

En wat hoop ik dan toch dat het virus niet overspringt. Want de kleinkinderen of achterkleinkinderen kunnen ongewild het virus verspreiden. Soms niet eens bewust zijnde dat zij het bij zich dragen, omdat je al drie dagen voor je klachten hebt besmettelijk bent. En ook dan denk ik, wat zullen mensen zich schuldig voelen als zij onbedoeld en ongewild het virus naar vader of moeder, opa of oma of overgrootouders over hebben gebracht.

Naar mijn idee is het einde in zicht. Er gloort licht aan het einde van de tunnel. Het vaccin is er bijna.

Verstandige Kerst

Ik wens iedereen een prachtige Kerst, een fijne Kerst en een gezonde en verstandige Kerst. De diners met zijn allen kunnen we ook echt in maart of april houden. Wat mij betreft zetten we dan nog een keer de kerstboom op en proosten we met zijn allen. Voor dit moment hoop ik dat iedereen verstandig is, de risico’s goed inschat en op een corona-veilige manier Kerst zal vieren.

Misschien minder met elkaar maar des te meer vóór elkaar.