Hoera, versoepelingen in de villa

Hoera, versoepelingen in de villa

Vandaag was een heel bijzondere dag, ondanks dat de corona pandemie nog steeds aanwezig is. Gelukkig hebben wij met zijn allen, door alle maatregelen, strikte naleving door bewoners en hun bezoek en heel veel inzet en hard werken door alle collega’s tot nu toe het coronavirus buiten de deur weten te houden. Geen enkele bewoner is positief getest. En nu na maandenlang bezoekrestricties en het dragen van mondkapjes, zijn er versoepelingen in de villa; we gaan voorzichtig aan meer bezoek toelaten!

Zeer gereguleerd en met veel regels was vandaag de grote dag dat wij dit weer aandurfden. Alle bewoners zijn gevaccineerd. Bijna alle collega’s zijn gevaccineerd. En met de nieuwe regels van vandaag zijn er weer mogelijkheden. Want in tegenstelling tot de voorgaande ‘versoepelingsfasen’, maken we vandaag grote stappen. En wat worden we daar allemaal blij en gelukkig van.

Zonder mondkapjes

Bezoekers die volledig gevaccineerd zijn mogen nu zónder mondkapje de zorgvilla in! Bezoekers die een negatieve testuitslag op de dag van het bezoek hebben mogen dit ook. Er mag weer geknuffeld worden en ook de anderhalve meter regel hoeft niet meer te gelden in de genoemde gevallen. 

De collega’s die volledig gevaccineerd zijn mogen zonder mondkapje werken en het bezoek is weer welkom in de tuin en op het terras van de zorgvilla. Óók voor een heerlijk kopje koffie of cappuccino, een glaasje wijn of om weer gezellig mee te lunchen!

Blije gezichten

Vandaag heb ik gedurende mijn ronde door de villa en langs het bezoek in de tuin zonder mondkapje alleen maar blije gezichten gezien!

Natuurlijk is het ook spannend, want wij weten dat we het coronavirus nooit helemaal kunnen buitensluiten, maar de afweging tussen de kleine kans dat het virus tóch binnenkomt en de voordelen in de vorm van het gelukzalige gevoel dat de bewoners en hun bezoek hier weer van krijgen is in zekere zin van doorslaggevend belang geweest.

We blijven voorzichtig en testen bij klachten. We blijven vragen naar klachten bij binnenkomst. We blijven gegevens registreren van het bezoek. Maar, oh wat zijn we blij en gelukkig met deze versoepelingen in de villa!