Versoepelingen in het bezoekreglement

Versoepelingen in het bezoekreglement

Wat fijn! We kunnen weer nieuwe versoepelingen in het bezoekreglement aankondigen: Vanaf aanstaande maandag (15 juni) is het voor onze bewoners mogelijk om twee keer per week hun geliefden/ familie en vrienden te ontvangen. Het bezoek mag volgens de nieuwe richtlijnen zelfs weer in het eigen appartement plaatsvinden. En nu bovendien tot twee bezoekers tegelijkertijd.

Hoe geweldig is dat na ál die weken zonder bezoek, daarna in de tent op het terras gevolgd door een wandeling buiten. Het begint zo al meer richting ‘normaal’ te gaan… Al moeten we nog wat stapjes zetten met elkaar om het nog verder uit te kunnen breiden.

Gelukkig houdt iedereen zich aan de regels die voorgeschreven worden. Van het dragen van mondkapjes tot het vooraf inschrijven voor bezoek zodat we geen onnodige risico’s lopen. Als we dit met elkaar volhouden hoop ik snel te kunnen melden dat we nog verder mogen versoepelen.

Voor nu is dit al prachtig nieuws zo vlak voor het zonnige weekend. Een grote stap voorwaarts met deze enorme versoepelingen in het bezoekreglement.

Met deze stap is het voor de bewoners en hun gasten -onder bepaalde voorwaarden- ook weer mogelijk om samen een wandeling te maken buiten de villa. De afgelopen weken kon dit alleen op Landgoed Willibrordus. Vanaf maandag is er gelukkig wat meer vrijheid in de bestemmingskeuze.

De effecten van de versoepelingen in het bezoekreglement houden we vanzelfsprekend nauwgezet in de gaten. We evalueren regelmatig en staan in contact met de cliëntenraad, SOG en Personeelsvertegenwoordiging. We hopen dat wanneer iedereen de richtlijnen blijft opvolgen, we na een vlekkeloze evaluatie kunnen concluderen dat er ruimte ontstaat voor verdere versoepeling zónder dat dit een te groot risico vormt voor de gezondheid van bewoners en collega’s.