Verkoeling, ritme en vakantieverhalen

Verkoeling, ritme en vakantieverhalen

Verkoeling, want wat was het warm. Bloedverzengend heet, plakkerig, een echte hittegolf. Daarom, ten eerste past een heel groot compliment aan alle collega’s. Voor het werken in deze warmte. Het dragen van een mondkapje en het positief blijven. Terwijl voor veel mensen in Nederland het rustig op een stoel zitten al teveel is. 

De zorg stopt niet boven bepaalde temperaturen. Wel zijn er wat aanpassingen. Zo zijn er dan geen beweegactiviteiten, simpelweg omdat dit ondoenlijk is bij temperaturen boven de 30 of 35 graden. Steeds goed insmeren, veel smeren met zonnebrand. En natuurlijk veel drinken en andere verkoeling. Denk hierbij aan smoothies, fruit en rauwkost, maar ook schaduw en de airconditioning in de tuinkamer en salon aan.

Vakantieverhalen

Gelukkig is de hittegolf inmiddels voorbij, waait er nu af en toe weer een frisse bries door de villa heen. Het grootste gedeelte van de collega’s is ook weer terug van hun welverdiende vakantie. De verhalen worden uitgebreid besproken tijdens de dagelijkse koffiemomenten van bewoners en collega’s in de villa. De kinderen gaan weer naar school en het ‘normale’ leven (voor zover we van normaal kunnen spreken in deze corona tijd) is weer aangebroken.

Het viel mij afgelopen week alweer op dat het in de avonden sneller donker wordt. Voor we het weten zitten we met de bewoners weer bij de open haard met warme chocomelk en slagroom. Tot die tijd hopen we op een lekkere nazomer. Nog heerlijk genieten van het terras, de zonnestralen en aangename temperaturen.

Culinaire avonden

Vervolgens gaan we ook weer een beetje dagdromen over de prachtige herfstkleuren, de regenachtige dagen en dan genoeglijk binnen bij de open haard vertoeven. De heerlijke culinaire avonden die er aankomen, gebaseerd op de thema’s van de herfst en de winter. Uiteraard de feestdagen en de -mogelijke- vrieskou. 

U leest het al: elk seizoen heeft zijn voor- een nadelen. Wij kiezen ervoor om de voordelen te benadrukken en de dag te plukken hoe deze ook voorbij komt.