Verbindingspunt

Verbindingspunt

Het is weer tijd om jullie mee te nemen in de gezellige reuring die er hangt binnen onze zorgvilla Bestevaer. De werklui zijn grotendeels vertrokken en we vinden steeds meer onze draai om alles in goede banen te leiden. De eerste bewoners wonen er nu ongeveer twee maanden en met hen zijn uiteraard ook onze collega’s een tijdje op weg. En dat is ook precies wat er gebeurd is. We zijn allemaal onze wegen naar hetzelfde verbindingspunt aan het leiden.

Klinkt mooi hé maar wat bedoel ik ermee? Uitgangspunt is dat we het samen doen en er een topvilla van maken waar het heerlijk wonen en werken is. Bewoners en collega’s kunnen samen het verschil maken. 

Thuis voelen

Voor de bewoners is ons uitgangspunt dat we willen dat zij zich echt thuis gaan voelen. Dat zij ervaren dat zij gehoord en gezien worden, inspraak hebben hoe dit het beste te bereiken is en mee mogen denken hoe we het thuisgevoel het beste tot zijn recht kunnen laten komen. Dat daar goede zorg- en dienstverlening bij hoort spreekt voor zich. Dat is een absolute vanzelfsprekendheid in Bestevaer.

Vanaf de eerste bewoners drinken we elke dag met bewoners en collega’s koffie en praten we lekker bij. Zo is de stap voor nieuwe bewoners ook heel laagdrempelig om aan te sluiten. Er is oprechte interesse vanuit de bewoners naar onze collega’s en visa versa. De mooiste verhalen en leuke anekdotes komen voorbij. En o ja, de mobiel gaat aan de kant want daarmee verlies je de aandacht voor elkaar… Zo leren we elkaar steeds beter kennen. Iets dat als heel positief wordt ervaren. 

Bewoners hebben in Bestevaer hun eigen appartement, waarbij wij het behoud van hun privacy heel hoog in het vaandel hebben. Het mooie aan de zorgvilla vind ik ook echter dat de bewoners ook alle andere openbare ruimtes ten volle benutten. Zowel individueel of met elkaar of familie. De hele locatie voelt als thuis en zoals ik de bewoners vaak hoor zeggen: “We zijn één grote familie hier en zorgen ook een beetje voor elkaar. Dit geeft een goed gevoel. Niks moet maar het kan en mag wel als de behoefte er is”.

Verbindingspunt voor collega’s

Dan mijn collega’s. Ook daar is het verbindingspunt om Bestevaer tot een topvilla te maken. Waar het heerlijk werken is in een kleinschalige omgeving van 30 appartementen met hele fijne collega’s. Waar je elkaar ook goed kent en met een vast team aan het werk bent. Ook voor hen geldt net als voor onze bewoners dat je Bestevaer gaat omarmen en je er thuis voelt. Je mag lekker meedenken in de (eigen) ontwikkeling en wordt zeker gezien en gehoord. We werken heel oplossingsgericht. Je bent niet zomaar een collega maar hoort bij ons hele team welke functie je ook uitvoert. 

Unieke kans voor nieuwe zorgcollega’s

Zoals jullie wellicht al weten hebben we ervoor gekozen om de bewoners niet allemaal in hele korte tijd tegelijk in te huizen maar dit over een paar maanden uit te spreiden. We zijn nu aanbeland bij de laatste fase van bewoners die hun appartement komen betrekken. Dit houdt ook in dat we nu nog de laatste groep collega’s in de gelegenheid stellen om onderdeel van ons fijne team te worden. In deze fase bouw je ook echt mee aan het neerzeten van iets moois. Help je ons het verbindingspunt te bereiken. Naast het feit dat de villa een droomplek is om te mogen werken want deze kans doet zich bijna nooit voor.

Nieuwe villa, nieuwe bewoners en ook nog eens een heel nieuw team van collega’s. Een unieke kans voor wie dit zichzelf gunt en een stap in zijn of haar carrière durft te maken. Er komen nog steeds sollicitanten die zich aanmelden en waar we graag het gesprek mee aangaan mocht daar een vacature voor open staan. Voor dit moment zijn de gesprekken nog gaande met Helpende, Helpende+ en VIG’ers. Maar omdat wij met nog meer collega’s de zorgverlening willen doen zijn ook Verpleegkundigen niveau 4 nog welkom. 

Ook voor parels die wij eerder zijn misgelopen…

Ik geef graag nog even expliciet aan dat ook zeker de eerdere sollicitanten uit de groep van destijds 730 aanmeldingen nog mogen reageren. Dit waren er destijds in één klap zoveel dat we bang zijn dat we in dat selectieproces toch nog heel mooie pareltjes van collega’s zijn misgelopen. Schroom dus niet om alsnog te reageren op de vacatures. Ook jouw sollicitatie zie ik nog graag tegemoet. Die nemen we net zo serieus als de nieuwe aanmeldingen. 

Wacht vooral niet te lang, want we ronden de gesprekken eind deze maand af. Stuur je CV en korte motivatie naar inge.blom@vanhollant-bestevaer.nl, dan hoor je heel snel van mij!