Vader & dochter Deen over verhuizen naar zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck

Vader & dochter Deen over verhuizen naar zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck

We zijn trots op het mooie verhaal van vader en dochter Deen. In een openhartig dubbelinterview vertellen zij over het emotionele proces dat gepaard gaat met het verhuizen naar zorgvilla Craenenbroeck:

 

Vader: Volkert Deen, 85 jaar, ex-directeur Van Gend & Loos
Dochter: Anneke Deen, 51 jaar, Interieur & Styling adviseuse

Al zestig jaar ben ik samen met mijn vrouw Anna en dat willen wij graag zo houden. Mijn vrouw is vorig jaar echter geopereerd aan slokdarmkanker en ik ben zelf enkele maanden geleden ook tweemaal in het ziekenhuis opgenomen. Gelukkig kort, maar je weet maar nooit.

Wij hebben een hechte familie. Toen onze moeder in 2013 ernstig ziek werd, waren mijn broers en ik geschokt. Ondanks haar hoge leeftijd, 83 jaar, zagen wij het totaal niet aankomen. Zij stond midden in ons leven, paste op onze kinderen, en runde haar huishouden als geen ander. Onze moeder krijgt nu haar voeding door een sonde en heeft dagelijks medische zorg nodig. Onze vader wil niets liever dan voor zijn grote liefde zorgen, maar samen weer in hun huis wonen is, ook met thuiszorg, geen optie meer.

We kunnen niet steeds op de kinderen leunen, dus zijn genoodzaakt om een situatie te creëren waarin we een eigen huis met de benodigde zorg kunnen combineren. Samen blijven is hierbij een heel belangrijk criterium geweest. We moeten er niet aan denken dat we nu nog worden gescheiden. Wij wonen heel mooi in Bergen, maar het kan niet anders ,we gaan verhuizen naar zorgvilla Craenenbroeck. Het was geen eenvoudige beslissing maar wij zijn erg blij dat wij nu uit de zorgen zijn.

Als onze moeder in december in Oudtburgh uitbehandeld is, zou zij naar een verzorgingstehuis moeten, maar daar zou zij niet samen met onze vader kunnen wonen. Na zestig jaar lief en leed gedeeld te hebben is dat onaanvaardbaar. Onze vader heeft maandenlang iedere dag naast haar bed gezeten, haar gerustgesteld dat het goed zou komen en dat ze het laatste stuk van hun leven samen zouden doorbrengen.

Wij treffen het ook nog buitengewoon dat onze dochter bij Craenenbroeck de styling verzorgt. Daardoor weten wij uit eerste hand dat het erg mooi wordt met een buitengewoon begeesterd zorgteam, zodat het ons aan niets zal ontbreken.

Ik werd benaderd om de inrichting van zorgvilla Craenenbroeck te verzorgen. Een project dat heel dicht bij mij staat: oudere mensen het respect en de zorg bieden die ze verdienen. Het pand is stijlvol en prachtig, de inrichting wordt dat ook! De beslissing om een appartement te huren in Craenenbroeck was eigenlijk niet heel moeilijk, dit was dé oplossing voor onze ouders.

Wij verwachten in deze zorgvilla grote vrijheid en zelfstandigheid te behouden. Dat wij zelf kunnen kiezen of wij al of niet aan de activiteiten deelnemen of rustig in ons appartement blijven.

Ik heb initiatiefnemers Judith en Tom Veldt leren kennen als mensen met een missie; zij willen het verschil maken. Bewoners van de villa zal het aan niets ontbreken, over alles is nagedacht. Ik stel me voor dat wij samen met onze ouders in de prachtige wooneetkamer bij de open haard een hapje en een drankje nuttigen. Craenenbroeck gaat een huis worden waar iedereen zich thuis voelt.

Verder komt er ook een grote rust over ons gezin, omdat onze kinderen nu weten dat hun ouders veilig zijn en prima verzorgd worden.

Voor ons als kinderen geldt dat er weer licht schijnt aan het einde van de tunnel. Ik zeg wel eens dat ik meer zorgen heb over mijn ouders, dan over mijn drie opgroeiende kinderen. Ik gun mijn ouders -en ons ook-  dat ze eindelijk weer samen, veilig in Craenenbroeck wonen.