Vaccineren tegen corona, ik zeker wel

Vaccineren tegen corona, ik zeker wel

Vaccineren tegen corona, dat beslist Iedereen natuurlijk zelf, dát lijkt mij logisch. Persoonlijk, zie ik het echter als het allermooiste kerstcadeau dat we binnenkort mogen uitpakken. Zodra ik aan de beurt ben, laat ik mijzelf dus zeker vaccineren, dát mag duidelijk zijn!

Óók als ik één van de allereersten zal zijn, omdat ik met kwetsbare ouderen werk. Waarom? Dat heeft meerdere -in mijn ogen buitengewoon belangrijke- redenen:

Omdat ik het vertrouwen heb dat onder streng toezicht van de autoriteiten alle procedurele stappen goed zijn doorlopen om een veilige werking van het vaccin te garanderen.

Maar ook omdat ik héél graag weer dichterbij de mensen wil zijn. 

Ik wil anderen weer kunnen beschermen. 

Onze bewoners gun ik het zo ongelofelijk veel dat zij hun dierbaren hierdoor weer kunnen gaan zien, aanraken en knuffelen. 

Dat bewoners in de zorgvilla weer samen met hun gasten kunnen eten en hun bezoek überhaupt zónder mondkapje kunnen ontvangen. Wow, wat lijkt dat al weer lang geleden…

Maar ook omdat ik alle ondernemers in de horeca, cultuursector, festivals, beurshallen etcetera zo gun dat zij hun bedrijven niet failliet hoeven laten gaan door de heftige coronamaatregelen. En de reissector weer kan aantrekken.

Dat kinderen weer normaal naar feestjes kunnen, dat pubers weer pubers kunnen zijn zoals dat zo hoort. En dat studenten de hoge scholen en universiteiten weer van binnen te zien krijgen en het studentenleven zo ervaren dat zij er later op terug kunnen kijken zoals zo velen van ons dat doen… 

Of ik het vaccineren tegen corona ook doe omdat ik dan zelf niet ziek wordt?

Eigenlijk niet… Ik gun vooral heel veel andere mensen weer mooie, warme en onvergetelijke momenten die zij (en wij) al veel te lang hebben moeten missen.

Dus ik ben er klaar voor, kom maar op met dat vaccin! Vol vertrouwen stroop ik mijn mouwen op en laat ik mij graag vaccineren tegen corona.

1 Comment

Comments are closed.