Bergen – Zuilenhof (in ontwikkeling)

In het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen werkt Van Hollant samen om in rijksmonument Zuilenhof een zorgvilla te realiseren met 25 tot 30 zorgappartementen, variërend in grootte van ca. 45 tot ca 75m2. Het unieke complex zal duurzaam groen worden vormgegeven en een veilig thuis met 24-uurs zorg bieden aan haar bewoners.

Rijksmonument Zuilenhof wordt herontwikkeld door architectenbureau BREINarchitecten uit Haarlem. De gehele voorziening is rolstoelvriendelijk en dus ook voor minder validen toegankelijk. Naast de 25 tot 30 appartementen, beschikt de zorgvilla over een ruime keuze aan faciliteiten en een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen. Van de is de overgrote meerderheid geschikt om met een partner te bewonen, ook als slechts één van u zorg nodig heeft.

Het accent komt te liggen op een duurzame groenbeleving. Geheel in stijl van het begroeide monument, wordt de rest van het complex eveneens begroeid, waarmee het opgaat in de omgeving en een natuurlijke rust uitstraalt.

Verder lezen over Van Hollant Zuilenhof