Samen iets speciaals maken

Samen iets speciaals maken

En daar zijn we weer. Heerlijk opgeladen na een weekje vakantie. Vol energie weer begonnen met al het moois wat er staat te gebeuren. Om er samen iets speciaals van te maken. Daarbij ook realiserend dat er nog veel gedaan moet worden om alles startklaar te maken.

Maar neem nu zo’n dag als afgelopen dinsdag. Gestart met groot inkopen doen voor allerlei kleine materialen in de zorgvilla, vooral gericht op de keuken en Tuinkamer (restaurant en ontmoetingsruimte). We hebben letterlijk karren vol geladen en alles mooi op elkaar afgestemd.

Teamspirit 

Heerlijk om naast Tom en Judith dit ook samen met onze koks Paul en Mark te doen. De teamspirit was weer optimaal aanwezig. En het leek wel of we een wedstrijd aan het doen waren. De mannen de ene kant op en Judith en ik de andere kant op. Steeds tussendoor afstemmen en meedenken met elkaar. We zijn super geslaagd en ook deze spullen gaan een mooie aanwinst worden in de zorgvilla.

Leuke ontmoetingen 

Daarna ben ik snel in mijn auto gesprongen om richting Duivendrecht te rijden waar een huurcontract getekend ging worden. Deze dame die bij ons komt wonen is super creatief en ik heb mooie dingen van haar mogen aanschouwen. Zo schildert zij heel graag maar maakt ook andere mooie creaties. Ik ben heel blij dat zij wat van haar spullen meeneemt zodat ze dit zover als mogelijk is binnen Bestevaer kan voortzetten.

Tegelijkertijd bedacht ik me dat er nog een aantal bewoners komen wonen die ook graag schilderen of actief bezig willen zijn. Zo gaan er straks leuke ontmoetingen plaatsvinden en kunnen bewoners zoveel mogelijk blijven doen of gaan ontdekken waar zij blij van worden. En ik met hen. Misschien ontdekken ze wel een verborgen talent van zichzelf. Ik zeg dan ook: niet omdat het moet maar omdat het kan.

Samenwerken 

Na deze leuke ervaring ben ik in gesprek geraakt met iemand die ik al een paar jaar niet gesproken had maar de tijd leek te hebben stilgestaan want we ratelden weer in één stuk door. We hebben allebei niet stilgezeten en nog steeds vanuit ons zorghart druk aan het werk. Ieder met onze eigen expertise. Maar juist dat maakt het interessant om elkaar weer te vinden en te verbinden.

Samenwerken kan zo’n toegevoegde waarde hebben als je het maar wil zien en er met elkaar voor wil gaan. Zo is er weer een stukje bij gekomen in de uitbreiding van mijn mooie netwerk. De eerste kennismakingen staan alweer gepland.

Ik ging in ieder geval weer met een grote glimlach op mijn gezicht richting huis. 

Samen iets speciaals maken

s Avonds zat ik heerlijk op de bank, realiserend dat ik een geweldige werkplek heb waar ik hele positieve energie van krijg. Zoals velen van mij weten: mijn glas is al niet half vol maar stroomt over, dus genoeg om er samen iets heel speciaals van te maken.

Graag weer tot volgende week. Dan zal ik jullie onze bloemiste en voetreflex masseuse voorstellen.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer