PERSBERICHT: Woonzorgorganisatie Van Hollant opent tweede zorgvilla in Assendelft

PERSBERICHT: Woonzorgorganisatie Van Hollant opent tweede zorgvilla in Assendelft

PERSBERICHT

20 juni 2017 – Heiloo

Succesvol ouderenzorgconcept krijgt vervolg

Woonzorgorganisatie Van Hollant gaat een nieuwe zorgvilla in Assendelft openen. De Zaanse villa biedt haar bewoners in ca. 30 zorgappartementen een veilig thuis voorzien van hoogwaardige zorg en dienstverlening, waarbij de vraag van de bewoners centraal staat. De villa biedt hen een toekomstbestendige omgeving waar zij dagelijks in de watten worden gelegd, alleen of met hun partner.

De nieuwe zorgvilla bevindt zich onder de rook van Amsterdam in de waterrijke Zaanstreek, gelegen tegen de dorpskern van het karakteristieke Assendelft. De ruime  nieuwbouw zorgvilla met luxe afwerking is ontwikkeld in een stijl die naadloos aansluit op de omgeving. De zorgvilla wordt opgebouwd uit aaneengeschakelde ‘Zaanse huisjes’ welke een sfeervolle blikvanger vormen, waarbij een grote Zaanse stolpboerderij het hart van de zorgvilla vormt. Rond de villa wordt een ruime tuin aangelegd met zitjes en wandelpaden voor de bewoners. De locatie is goed bereikbaar voor familie en vrienden van de bewoners middels de nabijgelegen A8 waarmee ook Amsterdam en de andere omliggende gemeenten binnen handbereik zijn.

Van Hollant (www.vanhollant.nl) exploiteert luxe zorgappartementen voor ouderen met een zorgvraag. In de zorgvilla’s van Van Hollant staan de bewoners centraal; zij behouden de levensstandaard die ze gewend zijn, ook nu zij een zorgvraag hebben. De bewoners houden, waar mogelijk, de eigen regie en ontvangen professionele zorg met persoonlijke aandacht. Uniek is dat Van Hollant ook beschikbaar is voor echtparen, ongeacht of slechts een van beide partners een lichte- of zware zorgvraag heeft, of beiden.

Van Hollant heeft in december 2014 de deuren van haar eerste zorgvilla geopend; villa Craenenbroeck in het Noord-Hollandse Heiloo. Nu de eerste zorgvilla naar tevredenheid van zowel bewoners als medewerkers is gerealiseerd, is het moment aangebroken om een volgende locatie te starten. Zo wil Van Hollant meer zorgbehoevende ouderen kunnen bedienen met haar luxe zorg en persoonlijke aandacht.

“Omdat wij hoge eisen aan onze zorg en dienstverlening stellen, hebben we eerst onze tijd en aandacht gestoken in Villa Craenenbroeck. Dit biedt de juiste basis om ook op de nieuwe locatie de kwaliteit op dit hoge niveau te waarborgen”, aldus Judith en Tom Veldt, het echtpaar achter Van Hollant.

Met de nieuwe zorgvilla en haar circa 35 bewoners, brengt Van Hollant werkgelegenheid voor circa 60 nieuwe (parttime) collega’s in de directe omgeving van de zorgvilla. Zorgprofessionals wordt de kans geboden om in een omgeving te werken die recht doet aan hun passie voor de zorg; bij Van Hollant is tijd en persoonlijke aandacht voor de bewoners het belangrijkste uitgangspunt.

Oplevering van de nieuwbouw zorgvilla wordt verwacht in het voorjaar van 2019, waarna de eerste bewoners hun zorgappartement in de zorgvilla zullen betrekken. Potentiële bewoners en hun familie kunnen contact opnemen met Van Hollant via assendelft@vanhollant.nl of 072-8510200. Judith en Tom Veldt zullen hen uitnodigen voor een persoonlijke afspraak om alle mogelijke vragen uitgebreid te beantwoorden.

De werving van nieuwe collega’s zal in de maanden voor de opening plaats vinden. Geïnteresseerde zorgprofessionals in de omgeving van de nieuwe locatie, kunnen deze interesse al kenbaar maken via hrm@vanhollant.nl. Zodra het sollicitatieproces van start gaat, worden zij hierop geattendeerd.

(Beeldmateriaal: ism Van der Gragt & FKG Architecten aan de Zaan)