Ouderenzorg saai?

Ouderenzorg saai?

Ik hoor het regelmatig, werk jij in de ouderenzorg? Dat lijkt me saai!

Zoals u uit mijn voorgaande blogs wel weet, ben ik het daar helemaal niet mee eens. Sterker nog, ik ben het daar zéér mee oneens.

Werken in de ouderenzorg is afwisselend, geen dag is hetzelfde. Je moet beschikken over kwaliteiten als goed kunnen observeren, snel kunnen handelen, goed kunnen luisteren, creatief zijn, en snel kunnen schakelen. Je moet je beseffen dat er meer is dan de lichamelijke problemen, je moet begeleiding kunnen bieden met oprechte aandacht. Daarnaast moet je zelfstandigheid blijven bevorderen, samenwerken met andere zorgverleners als diëtisten, logopedisten, ergotherapeuten, artsen, wondverpleegkundigen, et cetera.

Samen met je team collega’s moet je altijd het beste uit jezelf halen om het zo voor de bewoners en de gasten van de bewoners weer een mooie waardevolle dag te maken. Net even een stapje meer zetten om zo net even iets meer te bereiken. Het resultaat? Rust en veiligheid. Een ontzorgde bewoner. Een tevreden glimlach.

Geluk zit in kleine dingen en in de ouderenzorg ben jij degene die deze kleine dingen kan beïnvloeden. Je hebt nu dus nog meer redenen om – nu, of wellicht ooit – te solliciteren op een dankbare baan in de ouderenzorg.

Bovendien heb je bij Van Hollant echt de allerleukste collega’s en wordt er ook goed voor hen gezorgd. Zo zijn we gestart met het aanbieden van yoga voor de collega’s en worden er al meer sportactiviteiten gepland voor- en met de collega’s. Want naast dat we bewegen voor onze bewoners vijf keer per week op het programma hebben staan, willen wij ook alle collega’s stimuleren om te beginnen met sporten of nog meer te sporten. Dat maakt het leven en het werken immers nog leuker en gemakkelijker. En dát merken onze bewoners weer op hún beurt.

Kortom: werken in de ouderenzorg is een uitdaging, afwisselend en vooral ver van saai. Werken bij Van Hollant is werken in de ouderenzorg met ook nog eens het leukste team en persoonlijke aandacht voor jou. Juíst omdat jij persoonlijke aandacht aan onze bewoners geeft.