Opening Zorgvilla Bestevaer Assendelft al in tweede helft 2022

Opening Zorgvilla Bestevaer Assendelft al in tweede helft 2022

De bouw van zorgvilla Bestevaer in Assendelft vordert met rasse schreden. Wie over de A8 Assendelft in rijdt kan het karakteristieke bouwwerk niet missen. Naast de rotonde verrijst een grote stolpboerderij met aaneengeschakelde Zaanse huisjes. In de tweede helft van dit jaar zal de opening van zorgvilla Bestevaer Assendelft plaatsvinden en zullen de eerste ouderen hun intrek nemen.

Niet geheel toevallig wordt door bouwbedrijf Van der Gragt hard gewerkt om op haar oude thuisbasis 30 zorgappartementen te realiseren. De appartementen gaan een veilig thuis met 24-uurs zorg bieden aan zorgbehoevende bewoners. Deze kunnen in de zorgvilla naast de hoogwaardige zorg beschikken over extra dienstverlening, zodat zij ondanks hun zorgvraag hun eigen levensstandaard kunnen voortzetten.

De bewoner staat centraal

Het particuliere initiatief beschikt over aanzienlijk meer werknemers per bewoner dan noodzakelijk. Hierdoor is er meer tijd voor persoonlijke aandacht. De villa biedt haar bewoners zo een toekomstbestendige omgeving waar zij dagelijks goede zorg en dienstverlening genieten, alleen of met hun partner. Dit geldt zowel voor bewoners met somatische klachten als bewoners met geheugenproblematiek.

De Zaanse zorgvilla is, na zorgvilla Craenenbroeck in Heiloo, de tweede zorgvilla die woonzorgorganisatie Van Hollant exploiteert. In de zorgvilla’s van Van Hollant staan de bewoners centraal; de bewoners houden, waar mogelijk, de eigen regie. Zij ontvangen professionele zorg met persoonlijke aandacht op de manier- en op de momenten dat zij zelf graag willen. Uniek is dat Van Hollant ook beschikbaar is voor echtparen, ongeacht of slechts één van beide partners een lichte- of zware zorgvraag heeft, of beiden.

Samen met de buurt

Van Hollant is enorm verheugd om haar zorgvilla in Assendelft te openen. “Het Zaanse dorp biedt een geweldige omgeving met veel historie die onze bewoners zullen herkennen”, aldus initiatiefnemers Judith en Tom Veldt. “En we kunnen met de bewoners lekker wandelen naar het gezellige dorpscentrum!”, voegt Judith toe. De ligging is dan ook ideaal voor het aanrijden van familie die veel te gast zal zijn in combinatie met de toegankelijkheid van het centrum voor de dagelijkse uitstapjes. Tom: “Een locatie met reuring vinden de bewoners prettig, dus dat zit wel goed op dit centrale punt”.

Ook vanuit de buurtgenoten en de lokale ondernemers komen goede reacties. “Mensen die dagelijks de voortgang zien noemen het nu al ‘een mooie aanwinst voor het dorp’, dus daar zijn wij enorm trots op. We gaan ons best doen om deze verwachting waar te maken en zullen zoveel als mogelijk lokale leveranciers betrekken”, aldus Tom. Men is erg blij met het nieuwe uitzicht dat zij straks hebben. Judith: “We krijgen er nu al heel leuke reacties op, dus het eindresultaat zal zeker in de smaak vallen.”

Hoogste punt bereikt

Het eindresultaat zal spoedig vorm krijgen. Het hoogste punt is deze week namelijk bereikt. Zodra het pand wind- en water dicht is zal de hoogwaardige afwerking aan de buitenkant starten en wordt ook aan de binnenzijde van het pand hard gewerkt om er een huiselijk en veilig thuis van te maken.

Zorgvilla Bestevaer gaat beschikken over een woon- en eetkamer met openhaard, serre en bibliotheek, een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen, een zorgpost die 24 uur per dag bemand is, een professionele keuken met chef-kok, een linnenkamer, een filmzaal, een beautysalon, en een sport- en fysioruimte.

Werving 60 nieuwe collega’s

Met de komst van de Zaanse zorgvilla creëert Van Hollant werkgelegenheid voor circa 60 nieuwe (parttime) collega’s in de Zaanstreek. Zorgprofessionals wordt de kans geboden om in een omgeving te werken die recht doet aan hun passie voor de zorg. Bij Van Hollant is tijd en persoonlijke aandacht voor de bewoners namelijk het belangrijkste uitgangspunt. Van Hollant zal het komende half jaar haar team gaan samenstellen. Voor geïnteresseerden in een baan bij zorgvilla Bestevaer kan op www.vanhollant.nl/werken-bij meer informatie worden gevonden.