Open dag zorgvilla Bestevaer Assendelft

Open dag zorgvilla Bestevaer Assendelft

En dan was het zover. De eerste open dag voor onze (potentiële) bewoners in zorgvilla Bestevaer. De interesse was groot. Zeker ook vanuit onze bewoners die nu eindelijk hun eigen appartement zelf konden betreden. Zij konden voor het eerst ervaren hoe de ruimte is ingedeeld, hoe de lichtinval is en waar het zorgappartement zich daadwerkelijk in de villa bevindt.

Samen met mijn collega’s hebben we ons best gedaan om alle bezoekers wegwijs te maken en alle vragen te kunnen beantwoorden. Het liep naar mijn idee heel vloeiend in elkaar over.

De blijheid die ik bij velen zag deed me goed. Omdat de villa nog midden in de afbouwfase zit moest men door de bouwmaterialen heen kijken, maar dat mocht duidelijk niet deren. Er was ook een modelappartement waarin de afwerking al bijna voltrokken is, dus dat heeft ook geholpen om een beter beeld te krijgen.

Een warm welkom

Bewoners en belangstellenden werden buiten al opgewacht door onze Baristaman die iedereen voorzag van heerlijke koffie en thee. Na een warm welkom door onze gastvrouw kon men door de villa heen wandelen en bij onze kok, onder het genot van wat lekkers van banketbakkerij Landsaat, informatie krijgen over onder andere de heerlijke verse maaltijden die bereid gaan worden. 

Hier ontstonden ook al de eerste contacten tussen bewoners die straks samen in de villa komen wonen. Het leek een beetje op de Kalverstraat maar dan in het klein, zo gezellig druk was het. Bewoners en hun naasten namen lekker de tijd om alles tot zich door te laten dringen en in zich op te nemen.

Kleur in de villa

In onze Tuinkamer hadden we gezellig wat zitjes gemaakt en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het was erg fijn dat we de huisbloemiste van Bestevaer, Provence, bereid hebben gevonden om hier en daar mooie bloemen neer te zetten. Zo kreeg de villa wat meer kleur en warmte in het grijze van haar bouwstaat. Dat belooft veel goeds voor straks als Paula wekelijks verse bloemen in de villa komt brengen.

Onze interieurstyliste Anneke was uiteraard ook aanwezig en heeft een goed inkijkje kunnen geven in hoe de gezamenlijke ruimtes aangekleed worden. Welke kleurstellingen en materialen er gebruikt gaan worden en wat voor meubilair er is besteld.

Zo komen er bij de open haard bijvoorbeeld twee heerlijke banken om met elkaar even lekker bij te praten, een wijntje of kop koffie te drinken. Of om gewoon even lekker een boek uit de bibliotheekkast te pakken en in een hoekje rustig te gaan zitten lezen.

Ook komt er een grote stamtafel waar we ’s ochtends als collega’s én bewoners samen een kop koffie gaan drinken. Zo zien we onze bewoners en spreken we elkaar als collega’s. Even qualitytime.

De eerste reacties

De reacties die we vooral hebben gehoord zijn dat het van binnen veel groter is dan het vanaf buiten lijkt. Dat de appartementen er geweldig uitzien, groot zijn met veel lichtinval. Dat er met mooie materialen gewerkt wordt. Én dat er veel faciliteiten zijn waar men in geïnteresseerd is, zoals de beautysalon, fysio-/beweegruimte, activiteitenruimte, scootmobielruimte. Er was ook erg veel enthousiasme voor dat er een logeerkamer is zodat bewoners logees kunnen hebben. En tenslotte natuurlijk de immense binnentuin met looppaden en zitjes om te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Gelukkig zijn er veel beelden geschoten en die zeggen vaak meer dan woorden dus kijk vooral lekker mee naar de korte video van de open dag.

Tot volgende week weer.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft