Nog meer extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft

Nog meer extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft

In mijn voorgaande blog heb ik u verteld over een aantal van de faciliteiten die we zoal aan gaan bieden in zorgvilla Bestevaer. Ik was er nog lang niet over uitverteld dus hierbij een vervolg. Over nog meer extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft.

Binnen in de villa gaan we echt als een team samenwerken met alle collega’s. Dit willen we ook tot in detail uitstralen. Of je nu facilitaire- of zorgtaken uitvoert, activiteiten organiseert of een overheerlijke maaltijd hebt bereid. Met elkaar maken we de cirkel rond. De cirkel waarin onze bewoners centraal staan.

Meer collega’s per bewoner 

Het moet voor iedereen als heel natuurlijk aanvoelen om nét iets meer te willen geven. En dát kunnen we ook waarmaken, omdat we meer collega’s per bewoner hebben dan gebruikelijk is. Zo kunnen we én warme aandacht én goede zorgverlening geven.

Een vast team met bekende gezichten

We werken niet met uitzendkrachten, ZZP’ers of getedacheerden. We werken uitsluitend met vaste collega’s. Zo kennen we onze bewoners, familie maar ook elkaar als collega’s beter.

Dat we een goed team van vaste collega’s gaan realiseren durf ik zonder twijfel hardop uit te spreken. Want, wat ik al eerder vertelde, er zijn enorm veel sollicitaties binnengekomen voor alle benodigde functies.

Meer quality time met onze bewoners 

Waarom ik u dit allemaal vertel? Omdat het één met het ander te maken heeft. Zo kunnen we dus meer tijd aan onze bewoners besteden. Dat geldt voor de noodzakelijke zorgverlening, maar ook bijvoorbeeld als iemand buiten een wandeling wil maken, naar de winkel wil of begeleiding nodig heeft bij een activiteit of een uitje.

‘Gewoon‘ één op één een praatje maken behoort óók tot de mogelijkheden. En dan zonder de onrust van tijdsdruk. Het gaat er vanzelfsprekend om waar de behoefte en wens van de bewoner ligt. En die mogen heel divers zijn.

Liefde gaat door de maag

Onze koks zijn echt gepassioneerde vakmensen. Zij kunnen bijna toveren met eten. Zij bereiden dagelijks verantwoorde, verse maaltijden. Onze bewoners worden actief betrokken in de menu keuzes. Dat vinden we belangrijk, want eten vormt een belangrijk element in het dagelijkse leven. Daar stoppen wij graag wat extra liefde in..

Onze tuinkamer wordt daarbij echt een blikvanger. Hier kunnen onze bewoners -en hun gasten- heerlijk vertoeven. Bijvoorbeeld door hier de maaltijden te nuttigen, iets te drinken of gewoon andere mensen te ontmoeten.

Geheugenproblematiek 

In de villa komt ook een salon voor onze bewoners met geheugenproblematiek. Hier zit een mooie serre aan die direct het ‘buiten’ naar binnen betrekt. De serre wordt voorzien van warmte werend glas,  zodat het binnen lekker aangenaam blijft terwijl u van de prachtige binnentuin kunt genieten. En dat nodigt weer uit tot meer tuinactiviteiten. Bijvoorbeeld om hier heerlijk in te wandelen langs de mooie planten en bloemen. Of plaats te nemen op één van de zitjes die rondom de gehele villa gesitueerd worden.

Meer extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft

Wat wordt het toch leuk hé? Nog meer extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft. Wat heb ik een geluk dat ik dit hele proces mee mag maken.

In mijn volgende blog zal ik u wat vertellen over bijvoorbeeld de huisbezoeken die Judith en ik samen doen.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft