Nieuw jaar, nieuwe start

Nieuw jaar, nieuwe start

Wat is er hard gewerkt met elkaar om tot de opening van zorgvilla Bestevaer te komen. In een kleine twee weken van een leeg pand tot een warm ingerichte zorgvilla met volledige uitrusting voor 24-uurs zorg. En zo is het voor onze bewoners en collega’s nu een nieuw jaar, nieuwe start. Het begin van iets moois. Een warm en veilig thuis met veel liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht.

En uiteraard, zoals ik al eerder voorspelde, lopen we zo af en toe tegen dingen aan die we nog missen of waar we nog een plekje voor moeten zoeken. Maar dat zijn vooral details en lossen we direct weer op.

De eerste collega’s lopen enthousiast rond en genieten van de extra tijd die zij krijgen om de bewoners en elkaar te leren kennen. Zo vindt iedereen steeds meer zijn of haar plekje. En het is natuurlijk best leuk om achter elke deur te gaan ontdekken wat daar nu ook alweer zit en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Aan de bewoners heb ik ook gevraagd of de werkelijkheid een beetje overeenkomt met wat ik tijdens de huisbezoeken aan hen heb verteld. Zij kozen tenslotte vanaf de bouwtekening want meer was er nog niet om te laten zien. Gelukkig is men het er unaniem over eens dat het nog veel mooier is in het echt. En vooral veel groter dan het van buitenaf lijkt. Gelukkig maar.

Rondleidingen

Doordat we nu de villa in het echt kunnen laten zien zal ik minder op huisbezoeken gaan. Het is heel fijn om serieus geïnteresseerden nu een fysieke rondleiding te kunnen geven.

Overigens vinden wij het belangrijk dat wij de privacy van onze bewoners goed waarborgen. Dat zij niet met rondleidingen in ‘hun’ zorgvilla worden overspoeld. Daarom hebben we vorige week een rondleidingsvideo opgenomen. Latent geïnteresseerden worden zo eerst uitgebreid -digitaal- rondgeleid in de spiksplinternieuwe zorgvilla en kunnen vanzelfsprekend uitgebreid met mij bellen en mailen over de vragen die zij hebben. Bij serieuze interesse nodig ik hen graag uit voor een fysieke rondleiding, zodat we elkaar echt ontmoeten en zij de villa ook echt kunnen voelen. 

Snel thuis voelen

Ik heb de eerste dagen enorm genoten van wat ik allemaal om me heen zag gebeuren of waar ik zelf onderdeel van was. Op de eerste dag kwamen er drie bewoners bij ons wonen. Voor elkaar nog onbekend maar wel met dezelfde instelling: we gaan er een goede tijd van maken en ik hoop dat dit snel als mijn thuis gaat voelen.

Hoe snel dit ook kan gaan is gebleken, want ’s avonds zaten ze met elkaar aan het diner en werden er verhalen gedeeld en werd er lekker gelachen. En zo ontstaan er weer allerlei nieuwe contacten.

Nieuw jaar, nieuwe start en vooral: nieuwe aanpak

Doordat we gefaseerd bewoners laten inhuizen komt er steeds meer reuring in de villa. De sfeer is heel relaxed. Collega’s hebben er zin in om vol enthousiasme aan de slag te gaan. Voor hen is het vooral belangrijk dat zij ervaren om tijd en aandacht aan de bewoners te kunnen geven. Om de bewoners te leren kennen. Dat is voor sommige collega’s echt even wennen. Het is een heel nieuwe aanpak vergeleken met wat zij gewend zijn in de reguliere zorg.

Werving collega’s gaat door

We gaan vanaf volgende week weer verder met de volgende ronde voor de werving van collega’s. Er komen tenslotte steeds meer bewoners bij. We putten nog steeds uit onze rijk gevulde portefeuille met potentiële kandidaten, maar er komen  ook nog steeds sollicitaties binnen. Ook die nemen we serieus mee in deze ronde. Blijf dus gerust solliciteren want we werken nog niet op volle sterkte.

Het jaar is wat mij betreft heel goed begonnen. Na een periode van opbouwen en plannen heb ik nu weer heerlijk bewoners en collega’s om mij heen. Hier krijg ik positieve energie van. Een nieuw jaar, nieuwe start!

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer