Lokale ondernemers en nieuwe collega’s in de zorgvilla

Lokale ondernemers en nieuwe collega’s in de zorgvilla

…en dan kom je jezelf tegen met plannen, bellen, afspreken, weer bellen want er wordt niet opgenomen, opnieuw inplannen want die dag of het tijdstip komt niet uit, schuiven in de agenda’s, enzovoorts. Mijn voortuitziende blik om afgelopen week alles rond te hebben met de nieuwe collega’s en lokale ondernemers is dan ook iets te rooskleurig geweest en loopt nog even door.

Is dat erg? Nee hoor. Want nog steeds is en blijft de planning rondom onze bewoners en een fijne groep collega’s die bij ons komen werken het uitgangspunt. Voor een grote groep sollicitanten vraagt het nog wel even geduld.

Stoute schoenen aantrekken 

Vanaf 2 januari 2023 gaat de zorgvilla officieel open. Zoals jullie inmiddels weten gaan we starten met het inhuizen van bewoners in 16 appartementen. De bewoners van de overige 14 appartementen komen in de opvolgende maanden bij ons wonen. Dit houdt in dat we ook vanaf ongeveer het 2de kwartaal extra collega’s kunnen laten aansluiten bij ons team. Vandaar dat we wat extra tijd nodig hebben om daar ook een planning op te maken. Deze kent in zekere zin natuurlijk altijd wat flexibiliteit, maar zal grotendeels vast staan als alle bewoners en de daaraan gekoppelde zorg of activiteitenvraag bekend is.

Ook nu komen er nog steeds sollicitaties binnen. En ook zij krijgen aandacht en regelmatig worden gegadigden nog uitgenodigd zodat ze wellicht nog onderdeel kunnen uitmaken van de opstart. Het zou zonde zijn om deze geïnteresseerden op de plank te leggen tot voor over een jaar. Ook hier zitten namelijk super gemotiveerde, deskundige en enthousiaste mensen tussen. Het blijft dus altijd lonen denk ik om de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te reageren. Niet alleen bij ons maar bij alle andere zorginstellingen.

Brede expertise de zorgvilla binnenhalen

Wat ik zelf heel leuk heb gevonden bij de groep collega’s die we inmiddels aan het informeren zijn en waarmee de contracten getekend worden, is dat ze uit zoveel verschillende werkgebieden vandaan komen. Uit het onderwijs, kinderopvang, horeca, schoonmaakbranche en natuurlijk ook uit de zorg.

Bij de zorg hebben we vooral gezocht naar de diversiteit van werkgebieden zoals uit het ziekenhuis, wijkzorg, verpleeghuizen of de dagbesteding. Zo denk ik dat wij een hele brede kijk en expertise bij de zorgvilla binnenhalen, wat onze bewoners en ook ons als collega’s ten goede komt.

Lokale ondernemers 

Afgelopen week ben ik samen met onze lokale ondernemers naar de zorgvilla geweest om de beautysalon te laten zien. Chantal onze kapster, Marjanne de schoonheidsspecialiste, Kim onze pedicure en Laura voor de voetreflex en massages. Zij gaan de beautysalon gestalte geven.
Als je dit nu leest en denkt dat je voor onze bewoners ook iets kunt toevoegen in de beautysalon, neem dan gerust contact met mij op. Hoe meer we kunnen faciliteren voor onze bewoners, hoe fijner het voor hen zal zijn.

Ook onze fysiotherapeute Ester kwam alvast een kijkje nemen in de fysio/beweegruimte. Wij zijn al heel blij met deze enthousiaste groep lokale ondernemers om ons heen die hart voor onze bewoners hebben. Bij de volgende blogs zullen deze lokale ondernemers zich aan jullie gaan voorstellen.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer