Let een beetje op elkaar

Let een beetje op elkaar

Let een beetje op elkaar. Met deze mooie afsluitende woorden zijn door minister Bruins vast niet de laatste maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf zondag is alle horeca gesloten en inmiddels zijn tot 6 april de scholen en de kinderopvang gesloten. 

Hoe vervelend en uitdagend dit ook is, voor velen kunnen deze ernstige maatregelen enorm veel schelen in de strijd tegen een (te) grote uitbraak van het coronavirus. Voor de bewoners van onze zorgvilla is de afgelopen week sowieso al minder gezellig geweest door het ontbreken van bezoek.

Daarnaast hebben we ook de beautysalon van de villa gesloten. Hierdoor kunnen de bewoners even niet naar de kapster, pedicure of schoonheidsspecialiste voor een gezellig praatje. Voeg daar ook nog de fysiotherapie en de ergotherapie aan toe en je begrijpt wel. Het is momenteel gewoon héél erg rustig in de villa…

Gastvrijheid is normaal gesproken ons grootste goed. Gezien de situatie moeten we hier nu noodgedwongen anders mee omgaan richting mensen van buiten de zorgvilla. Dit is helaas de enige manier om onze bewoners én de collega’s zo goed mogelijk te beschermen. 

Wat wél echt geweldig is om te zien, is dat collega’s enthousiast inspringen. De stagiaire föhnt en stijlt het haar van een bewoonster terwijl een collega van de linnenkamer krulspelden inzet bij een andere bewoonster. Onderling bieden de collega’s naar elkaar al hulp aan door op elkaars kinderen te passen nu de scholen gesloten zijn. De stagiaires bieden aan extra te komen omdat school toch dicht is. 

Dat is nou collegiaal, creatief en flexibel zijn! En dat is precíes wat minister Bruins bedoelde: let een beetje op elkaar!

[update] Op 17 maart om 20:00u vindt een geweldig maatschappelijk initiatief plaats: door het hele land zullen mensen applaudisseren voor alle zorgverleners die zich nu keihard inzetten. Waar je ook bent, laat ook je dank blijken voor deze helden! #applausvoordezorg