It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Terwijl we -onder het genot van de laatste pepernootjes- nog met onze bewoners vrolijk terugkijken op hoe we Sinterklaas hebben gevierd met een gezellige sinterklaasbingo, zijn we in de villa al gestart met de voorbereidingen voor Kerst. En zo komt de kerstsfeer er al goed in!

De kerstmenu’s zijn al enige tijd klaar ten behoeve van de inkoop en dat belooft weer genieten te worden voor onze bewoners en hun gasten. Zoals het bedoeld is wordt Kerst bij ons in de villa gewoon op de kerstdagen gevierd. “Dat is toch logisch?”, hoor ik u denken, maar helaas wordt Kerst in veel ouderenzorg instellingen om praktische redenen op een andere dag gevierd. En dan mag men soms ook nog maar één gast uitnodigen…

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze bewoners het leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten zoals zij gewend zijn, mogen er meerdere gasten uitgenodigd worden. Zo kunnen zij Kerst vieren met hun dierbaren. Natuurlijk passen er per Kerstdag maar een beperkt aantal stoelen aan de feestelijk versierde tafels in de Tuinkamer, dus is het niet helemaal ongelimiteerd. Dat begrijpt iedereen gelukkig en zo vieren we allemaal een warm en smaakvol kerstfeest in zorgvilla Craenenbroeck.

Ook de kerstbomen zijn besteld en inmiddels zelfs geleverd en mooi versierd. Natuurlijk zijn de bomen geïmpregneerd omwille van de veiligheid. Met de bewoners hebben we de eerste kerststukjes al gemaakt en met onze vaste bloemenleverancier zijn de grote kerststukken voor op de tafels al uitgebreid besproken. We toveren de villa zo tot het geluk van zowel veel bewoners als collega’s helemaal om in kerstsfeer.

En samen met de collega’s kijken we ook al uit naar de extra aandacht die wij aan de bewoners zullen besteden om hen in hun mooiste kerstoutfit te kleden, de haren extra mooi te doen en met name de dames uitgebreid uit te dossen met make-up en sieraden.

De collega’s staan ingepland en -ook al ben je het liefst bij je eigen familie en vrienden tijdens de kerstdagen- het is zeker geen straf om te werken in zorgvilla Craenenbroeck tijdens Kerst. De saamhorigheid en flexibiliteit om er een mooie Kerst voor de bewoners en hun gasten van te maken is groot!

Kortom, wij hebben er zin in en wensen u allen alvast hele fijne kerstdagen toe.

Judith Veldt