Interieurstyliste Anneke Deen: “Ik wil het verschil maken”

Interieurstyliste Anneke Deen: “Ik wil het verschil maken”

Wij hebben interieurstyliste Anneke Deen van Mooi-Groot in Bergen gevraagd een stukje te schrijven over het verhaal achter de prachtige inrichting en aankleding van Zorgvilla Craenenbroeck:

 

Al twaalf jaar ben ik bezig met het inrichten van ruimtes voor zowel particulieren als bedrijven. Ieder opdracht is voor mij een uitdaging, eruit halen wat erin zit, het verschil maken.

Medio mei werd ik benaderd om de nieuw te bouwen zorgvilla Craenenbroeck in te richten. De opdracht luidde: “We willen een inrichting die zowel voor de toekomstige bewoners als hun naasten een thuis wordt.”

Een opdracht op mijn lijf geschreven, niet de standaard, oubollige inrichting zoals je zo vaak ziet bij verzorgingshuizen, maar stijlvolle, moderne gemeenschappelijke ruimtes, die iedereen die daar woont of op bezoek komt het gevoel geeft dat ze er toe doen.

Natuurlijk heb ik rekening gehouden met het feit dat de meeste bewoners al wat ouder zijn, maar dat neemt niet weg dat het meubilair niet warm en eigentijds mag zijn, de muren en vloeren gedurfd, maar sjiek.

De bewoners richten hun eigen appartement in zoals ze dat zelf willen, maar als ze hun voordeur dicht doen, op weg naar de wooneetkamer om een hapje te gaan eten, dan hebben ze het gevoel dat ze zich in een mooi luxe hotel bevinden.

Ik denk echt zeker te weten dat de bewoners straks vol trots tegen hun vrienden zullen zeggen, “Ik woon in de mooie zorgvilla Craenenbroeck!”.