Inge Blom: mijn eerste week

Inge Blom: mijn eerste week

Zo, hierbij alweer mijn tweede blog… En dát terwijl ik vorige week nog dacht dat 1x per maand wel voldoende zou zijn. Ik wil namelijk graag onze weg naar de opening van zorgvilla Bestevaer in Assendelft met u delen. Nou nee dus. Er gebeurt zó enorm veel in mijn eerste week. Een week waarin je het naar je zin hebt en veel ruimte krijgt om dingen te mogen ontdekken en mee te ontwikkelen.

Het leuke is dat ik werkelijk overal bij wordt betrokken, zodat het ook al echt voelt dat de villa bij mij hoort. Zo heb ik ook al mensen ontmoet die graag in de villa willen komen wonen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Want o wat wil ik graag weer bewoners om mij heen hebben. Zorgen dat ze het heerlijk naar hun zin hebben en met veel plezier bij ons wonen. En ja, dan kom ik bij het volgende. Bewoners staan op één maar zonder collega’s kan ik natuurlijk niks.

Plannen van sollicitanten

Deze week dus gestart om een planning te maken richting de sollicitanten. Want voor je het weet is er weer een maand voorbij. Nu lijkt het nog ver weg, het einde van het jaar. Maar er komt veel bij kijken waar rekening mee gehouden moet worden. Denk alleen al aan de vakanties en opzegtermijn die bijna iedereen heeft.

Via de vacature-alert op de website van Van Hollant zijn er al onwijs veel (ja echt heel veel!) reacties binnengekomen voor alle functies die we binnen de villa nodig hebben. Hiermee ben ik me meteen bewust dat dit in deze tijd een unicum is. Daar word ik natuurlijk heel blij van; genoeg om uit te kiezen. Maar, ben of ken jij iemand die nog wil reageren? Schroom dan vooral niet en reageer alsnog op de website. We zullen iedereen een gelijke kans geven.

Gefaseerd inhuizen

We gaan bewoners gefaseerd inhuizen. Dat wil zeggen dat we niet in één keer 30 bewoners laten komen. Het is namelijk heel belangrijk dat we oprechte warme aandacht aan hen kunnen schenken. Hetzelfde geldt dus ook voor het aannemen van collega’s. Dit gaan we ook in etappes doen.

Voor de eerste groep collega’s gaan we de sollicitatiegesprekken vanaf eind augustus inplannen. En al naar gelang we meer bewoners hebben passen we de formatie aan en volgen er steeds weer gesprekken en breiden we het aantal uit. Het is een organisch geheel dus. Zo zorgen we er dus ook voor dat niet alleen de bewoners maar ook de collega’s de tijd krijgen om te wennen aan het reilen en zeilen in de villa. Bewoners blij en collega’s blij.

Wie weet tot snel

Mocht je nu denken dat je misschien nog wel bewoners kent die geschikt zijn om bij ons te komen wonen… Kijk dan op de website en vraag een brochure aan. Wellicht dat Judith en ik ze dan samen gaan ontmoeten voor een eerste kennismaking.

Dit was mijn eerste week. Wie weet zie ik jou wel in augustus en worden we collega’s…