Inclusiviteit

Inclusiviteit

Inclusiviteit. Afgeleid van ‘inclusie’, een woord dat eigenlijk niet zou mogen bestaan. Want natuurlijk is iedereen inclusief. Ongeacht geloof, huidskleur, geaardheid of sexe. Maar hoe logisch als ik dit ook vind (en gelukkig velen met mij), is dit in de zorg helaas nog steeds niet altijd het geval. 

Bepaalt de huidskleur, het wel of niet een hoofddoek dragen, de geaardheid of geloof of iemand goed voor een ander kan zorgen? Heeft dat invloed op of je wel of niet oprecht zorg kunt verlenen? Of dat je wel of niet goed observeert, verpleegplannen maakt, wonden verbindt, kookt, de was verzorgt of de appartementen schoonmaakt? Nee natuurlijk niet!

Iemands persoonlijkheid, interne drijfveren, karakter, doorzettingsvermogen, empathie, kennis en ervaring maken het verschil in de zorg. En die hebben géén kleur, geloof, geaardheid of zijn überhaupt mannelijk of vrouwelijk… 

U leest het al; Bij ons in de zorgvilla is iedereen welkom om te wonen en te werken en wordt iedereen, ongeacht wat dan ook, met respect behandeld. Zo simpel is dit en zo belangrijk vinden wij dat. Iedereen welkom, iedereen gewaardeerd en iedereen respect.

In een tijd dat onderwerp inclusiviteit vervelend genoeg steeds weer actueel wordt, willen wij in ieder geval graag dat ons standpunt duidelijk is. Gastvrije zorg ontvangen of verlenen is voor iedereen.