Huiselijk warm

Huiselijk warm

Nu de bouwvak voorbij is komen we steeds dichter bij de afronding van de bouw aan de zorgvilla Bestevaer. Ik kan niet wachten om te starten met inrichten. Zodat het van binnen én in de grote tuin rondom de villa gezellig en huiselijk warm wordt.

Maar, hiertoe zijn nog heel wat stappen te nemen. Vooral een overvloed aan keuzes die wij moeten maken. Knopen die moeten worden doorgehakt.

Zo ga ik binnenkort samen met een aantal collega’s kiezen welk servies we willen hebben. En dan ook werkelijk álles dat daarbij hoort. Het voelt ook een beetje grappig, want we hebben letterlijk nog geen theelepeltje of wijnglas in huis. Alles moet weloverwogen geselecteerd en aangeschaft worden. Gelukkig weten we wat we willen uitstralen en hebben we heel fijne contacten met verschillende leveranciers. Zij zullen ons uiteraard graag terzijde staan.

Uitrusten en lekker genieten

Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor het tuinmeubilair. Want met een uitnodigende tuin -met mooie looppaden langs bloemen en planten- behoeft diverse bankjes en zitjes waar je als bewoner gezellig kunt gaan uitrusten en lekker genieten van al dat moois. Net als het zonnige terras, voor een gezellige kop koffie in de ochtend of een borrel in de middag. Ook hier zijn we ons over aan het buigen.

Veilig en kreukvrij door de villa verplaatsen

Om ons werk goed uit te voeren is vanzelfsprekend een ruim assortiment aan apparatuur nodig. Naast de hulpmiddelen voor het bieden van primaire zorg gaat dat bijvoorbeeld over wasmachines, droogmachines en een mangel voor schone en kreukvrije linnen. Goede stofzuigers en praktische werkkarren voor de huishouding.

Computers en communicatiemiddelen die de collega’s in staat stellen om het werk zo efficient als mogelijk te doen zodat zij extra tijd over houden voor persoonlijke aandacht. Domotica zodat bewoners zich veilig door de villa kunnen verplaatsen, wetende dat er continu een oogje in het zeil wordt gehouden.

Kookworkshop zonder messen en pannen

En wat te denken van alle keukenapparatuur. Want we hebben dan wel goede koks, maar zonder deugdelijke messen, potten en pannen kunnen zij hun werk niet doen. Samen met hen kijken we dan ook naar de juiste apparatuur. Van fornuis tot keukenmachine en van koksmessen tot (stoom)oven. Zo kunnen ze dagelijks onze bewoners van heerlijke vers bereide maaltijden voorzien.

Onze koks zijn nu al zo enthousiast, dat houden we graag zo. Dus kom maar op straks met de culinaire avonden, kookworkshops met onze bewoners of de uitstapjes naar lokale leveranciers. We weten allemaal hoe belangrijk eten en drinken voor ons is. Als we dit kunnen serveren op mooi serviesgoed en de tafels stijlvol kunnen indekken dan creëren we een mooi thuis.

Waar worden onze bewoners blij van?

Aan het bewegen schenken we graag extra aandacht. Dit kan bestaan uit bezoekjes aan musea, het strand of bos, een sportief uitje of lekker winkelen waarbij een terrasje bezoeken niet uitgesloten is. In de zorgvilla zorgen we dat er fitnessapparatuur is waarvan onze bewoners gebruik kunnen maken.

Voor nu faciliteren wij de belangrijkste apparatuur, net zoals dat geldt voor de ondersteunende materialen van het activiteitenprogramma. Want voor de overige apparatuur weten we nu nog helemaal niet waar de interesse en voorkeur van onze bewoners ligt. Waar gaan zij blij van worden?

Wie zijn wij om dat nu al voor onze bewoners te bepalen? Ons activiteitenteam gaat er straks mee aan de slag om voor de bewoners maatwerk te leveren. En ook daarvan ben ik zeker dat dat goed gaat komen, want ook bij deze nieuwe collega’s spat het enthousiasme er al vanaf.

Huiselijk warm

Bij alles geldt, en zo ook voor de keuzes die wij in dit stadium maken, zoveel mensen, zoveel wensen. Samen met de bewoners gaan we daarom na opening de puntjes op de i zetten. Aanvullen naar gelang de behoefte en bijsturen waar wenselijk.

Voor nu zorgen we ervoor dat we onze kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden, de extra’s en dat het in de zorgvilla huiselijk warm wordt. Dát gaat zeker goed komen.

Tot volgende week weer.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft