Huisdier in de zorgvilla: Logeerhond Semmie

Huisdier in de zorgvilla: Logeerhond Semmie

Tsja, en toen dacht ik bij mezelf: waar ga ik het deze week eens over hebben met jullie? Om inspiratie op te doen ben ik een lekker stuk gaan wandelen met mijn tijdelijke huisdier, de hond van mijn zoon en schoondochter: logeerhond Semmie.

Al lopende gingen er diverse verhalen en vragen door mijn hoofd. Verhalen en vragen die ik zoal heb gehoord van onze toekomstige bewoners. Één van die vragen is of we ook een huisdier gaan krijgen in onze zorgvilla. Het fenomeen ‘huisdieren’ lijkt een beetje om mij heen te hangen…

Huisdier in de zorgvilla

Op andere locaties waar ik heb gewerkt kwam die vraag namelijk ook regelmatig langs en dat zijn we toen gaan realiseren. Het werd bijvoorbeeld een mooie volière met vogeltjes. Er kwamen konijnen in een mooi hok met buiten ren. Of we hielden kippen in de tuin omdat er een aantal bewoners waren die altijd al kippen hadden gehouden. Maar ook poezen zijn er gekomen. Ragdolls. Dit knuffelige ras is toen met veel zorg uitgekozen.

Hier heb ik altijd zo van genoten, want bewoners werden heel blij van een huisdier (of tuindier zo je wilt). En vergeet ook de collega’s niet.

Logeerhond Semmie

Uiteraard neem je niet zomaar het besluit om een huisdier bij je te laten wonen. Ditzelfde geldt voor Bestevaer. Nu weet ik dat er al een meneer komt wonen die een kat heeft. Hij vroeg ook of die mee zou mogen, want anders zou hij van de verhuizing af zien. Hoe begrijpelijk. Natuurlijk mag de kat mee. Graag zelfs.

En net toen ik daar aan dacht en Semmie lief voor me ging zitten en een pootje gaf, kreeg ik het mooie idee om een logeerhond te introduceren bij Bestevaer. Ons gezamenlijke huisdier in de zorgvilla. Af en toe zal ik logeerhond Semmie dus meenemen. En wie weet gaat logeerhond Semmie met bewoners af en toe lekker aan de wandel of gewoon even met elkaar spelen. We gaan zien hoe dit gaat uitpakken en wie weet leidt dat tot meer in de toekomst…

Lokale ondernemers

Daarnaast heb ik verder niet stil gezeten en weer veel bijgeleerd. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren, zo blijkt maar weer. Voor de inrichting van de villa gaat onze aandacht momenteel uit van muziekinstallaties, tv’s, handdoekhouders, zeep dispensers tot aan dressoirs aan toe. Alles afgestemd op de betreffende ruimtes en het interieur wat er komen gaat. Het schoot weer lekker alle kanten op maar dat maakt het juist zo leuk en afwisselend.

Ook mijn netwerk in Assendelft begint meer vorm te krijgen. Ik vind het enorm leuk om steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten, ieder met een eigen expertise die we dan weer mooi kunnen bundelen in onze samenwerking. Zo is en wordt Bestevaer een mooi onderdeel van Assendelft.

We hebben er voor gekozen om zoveel mogelijk lokale ondernemers te betrekken waar mogelijk. Een beetje zorgen voor elkaar kan geen kwaad in deze roerige tijd.

Tot volgende week!

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft