Goed wonen

Goed wonen

Hebben jullie het filmpje van de open dag bekeken? Zo krijgen ook jullie een steeds beter beeld van hoe de bouw vordert en wat we met elkaar neer willen zetten in zorgvilla Bestevaer. Dat het voor onze bewoners goed wonen wordt.

Zo zien jullie dat de appartementen allemaal licht, luxe en comfortabel worden. Uiteraard kunnen ze naar eigen wens worden ingericht, passend bij ieders smaak.

Wij zijn te gast

Onze bewoners zullen straks onze persoonlijke aandacht en huiselijke zorg gaan ervaren met veel ruimte voor privacy.  Wij zijn bij hen te gast en respecteren hun eigen regie.

Is er behoefte aan gezelschap dan kan dat opgezocht worden binnen de zorgvilla. Zoals in de Tuinkamer, de Salon, de Beautysalon of met activiteiten die zowel binnen als buiten gaan plaatsvinden.

Bij onze medewerkers zit gastvrijheid en servicegerichtheid als het ware in de genen. Zij vinden het oprecht fijn om het onze bewoners naar de zin te gaan maken.

Tijdens de vele sollicitatiegesprekken die gehouden zijn voor de diverse functies hebben we hier ook echt de nadruk op gelegd. Wij willen collega’s die straks net dát stapje extra richting onze bewoners willen zetten. Vanuit hun hart en met liefde voor hun vak.

Teamwork

Daarnaast willen we echt als een team samenwerken. Er zijn voor elkaar. We leren elkaar beter kennen omdat we met een vast team gaan werken. Geen invalkrachten, ZZP’ers of gedetacheerden. We hebben tijd voor oprechte interesse en aandacht voor elkaar.

We kunnen elkaar ondersteunen waar nodig en vooral de mooie talenten die een ieder heeft benutten en inzetten waar mogelijk.

Een gevolg zal zijn dat we afwijken van de gebaande paden en out of the box denken. Heerlijk toch? Dit komt ons als collega’s ten goede maar is mede bepalend voor de goede werksfeer die we neer gaan zetten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Bewoners blij en collega’s blij.

Uitdagingen & faseringen 

Komende maand zullen de arbeidsvoorwaardengesprekken plaats vinden met de sollicitanten. Het wordt nog een leuke uitdaging om alles passend te krijgen in de agenda’s. Want tussendoor zijn er huisbezoeken en worden er contracten ondertekend met definitieve bewoners. En o ja, de inkoop en beslissingen rondom alle spullen en installaties lopen ook gewoon door.

Begin 2023 gaan we starten met de eerste bewoners in 16 appartementen. Zo houden we de aandacht en het overzicht voor iedereen. Iedere maand komen er dan een aantal bewoners en collega’s bij. Dit doen we gefaseerd want echt alles is nieuw. Bewoners, collega’s, materialen en niet te vergeten de zorgvilla zelf.

Een gezonde dosis humor

Dat gaat gerust wat chaotische taferelen met zich mee brengen. Maar we zijn flexibel met elkaar. En, met een gezonde dosis humor komen we ook een heel eind. Zoals ik er zelf insta: mijn glas is niet halfvol maar stroomt over. Dus deze unieke belevenis gaan we zeker het hoofd bieden en werken naar een prachtige liefdevolle villa waar het goed wonen en zeker ook werken is.

Tot volgende week maar weer.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft