Extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft

Extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft

In mijn voorgaande blog heb ik het al beloofd. Dit keer neem ik u mee in wat voor faciliteiten we zoal gaan aanbieden. Zoals ik het graag noem: de extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft. Want, hoogwaardige zorg op maat bieden dat is één. Maar het behouden van eigen regie en levensstijl, dát is waar wij ook graag in onderscheiden. Welzijn voor onze bewoners is immers minstens zo belangrijk als goede zorg.

De stolpboerderij met de aangrenzende 30 appartementen biedt vele mogelijkheden. Dit heeft vooral te maken met de verschillende ruimtes en de natuurlijke lichtinval. De architecten hebben hier goed in meegedacht en durfden buiten de kaders met ons mee te denken.

Een tuin om in te vertoeven

Zo wordt de villa omringd door een schitterende tuin waarin looppaden en terrassen worden gerealiseerd. Met de beplanting is uiteraard rekening gehouden met de seizoenen. Zo is er altijd iets moois te zien. We kunnen ons zo steeds weer verbazen over hoe mooi de natuur toch is met zijn vele vormen en kleuren.

Deze tuin biedt uiteraard de gelegenheid om lekker in de tuin te vertoeven. En als daar behoefte aan is dan verzorgen wij hier met liefde een lekkere kop koffie, een glas thee of een heerlijk glas wijn met een lekker hapje bij.

Hierbij zijn gasten natuurlijk altijd welkom. Bij Van Hollant spreekt dat voor zich. Onze gastvrijheid hebben we hoog in het vaandel staan en is één van onze belangrijke kernwaarden. Hier staan we voor met elkaar.

De extra’s ín zorgvilla Bestevaer Assendelft

Binnen in de villa komen naast de trappenhuizen ook twee liften. Er komt een ruimte voor de scootmobielen, zodat deze niet op de gang, in uw appartement of buiten gestald hoeven te worden. In alle appartementen is de mogelijkheid om te beschikken over van geavanceerde domotica. Dit zijn hulpmiddelen met sensoren en elektronica waarmee u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen.

Ook is er een mooie logeerkamer beschikbaar, want zoals ik al zei: gastvrijheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Voor onze bewoners, maar ook voor de naasten van onze bewoners.

Zo kan het voorkomen dat er logée(s) komen die graag willen blijven overnachten. Dat zij niet te ver weg willen zijn, maar ook op hun privacy gesteld zijn. Dit is dan geen enkel probleem en kunnen we voor u faciliteren.

Ontzorgen in huishoudelijke aard

Ook in de villa mag de huismeester niet ontbreken voor allerlei hand-en-spandiensten. Om u verder te ontzorgen in huishoudelijke taken, beschikt de villa over een linnenkamer. Daar wordt door onze vaste collega’s uw was gedaan.

U hoeft uw kleding niet te merken want wij wassen per bewoner. Zo raakt er niets kwijt en heeft u het snel weer retour in uw appartement. Heeft u toch de behoefte om zelf uw was te doen? Dan hebben wij daar ook wasmachines en drogers voor waar u gebruik van kunt maken.

Extra’s voor beweging en persoonlijke verzorging

De villa beschikt onder andere over een beautysalon en fysioruimte. Voor beweging en persoonlijke verzorging hoeven onze bewoners desgewenst de deur dan ook niet uit.

Wij betrekken heel graag lokale ondernemers bij de villa. Deze zijn wij momenteel aan het selecteren. Zo heb ik vorige week al heel fijne gesprekken gevoerd met bloemisten, kappers, pedicuren en schoonheidsspecialisten. Deze gesprekken lopen nog even door. Mocht er iemand zijn die hier ook interesse in heeft, dan kan deze mij gerust mailen. We gaan dan met elkaar in gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Degene die in de beautysalon gaan werken vragen wij vooral liefdevolle zorg en aandacht te geven aan onze bewoners. Zij hoeven dan niet de deur uit en kunnen optimaal genieten van een goede behandeling in de mooie salon. De salon wordt zeer professioneel ingericht en kan door onze bewoners worden gebruikt.

Naast de beautysalon komt een fysioruimte. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze bewoners -voor zover nog mogelijk- kunnen bewegen. Bewegen bevordert namelijk de gezondheid van lichaam én geest. Wij hebben een eigen fysiotherapeut, maar het staat bewoners ook vrij om zelf van de vele attributen gebruik te maken. Is hier ondersteuning bij nodig, dan zijn er collega’s die hierbij kunnen helpen.

Overigens bestaat door de hele villa door de mogelijkheid tot bewegen. Gezellige gangen om in te wandelen, sierlijke trappen om als dat lukt samen een keer niet de lift te nemen. En mocht dit te vermoeiend zijn dan kunt u even uitrusten bij de zitjes die her en der zijn geplaatst.

Ik hoop dat u zo een eerste indruk heeft van onze faciliteiten. De extra’s in zorgvilla Bestevaer Assendelft.

In mijn volgende blog ga ik hier nog even verder mee. Want hier valt nog zo veel meer over te vertellen…

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft

1 Comment

Comments are closed.