Eerste bewoner in zorgvilla Craenenbroeck 100 jaar geworden

Eerste bewoner in zorgvilla Craenenbroeck 100 jaar geworden

100 jaar…!

Dat betekent dat de ‘jarige’ reeds 58 jaar was toen ik werd geboren. En dan te bedenken dat ik zelf vorige week ‘pas’ 42 jaar ben geworden. Kortom, pas over zestien jaar ben ik zo oud als hoe deze heer was op het moment dat ik ter wereld kwam.

En deze heer staat nog echt in het leven. Uiteraard met de nodige rustpauzes en hij hoort wat slechter en spreekt wat zachter. Maar, en dat vind ik prachtig en zeker ook hoopvol om te zien, hij zit nog dagelijks achter zijn computer. Hij schrijft nog brieven waar menig student een voorbeeld aan kan nemen op het gebied van de Nederlandse taal. Hij is nog oprecht geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Hij kan nog echt genieten van de grappen van medebewoners. Hij is attent. Hij gaat het dorp nog in op zijn scootmobiel.

Kortom, het is voor mij een prachtig voorbeeld van hoe oud worden ook prettig kan zijn. Scherp van geest, ondanks dat het lichaam logischerwijs wat gebreken begint te vertonen en altijd geïnteresseerd en beleefd blijven.

Meneer van Werkhoven, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! U bent de allereerste bewoner die honderd jaar is geworden in zorgvilla Craenenbroeck en deze eer zal altijd aan u toebehoren!

Namens alle collega’s, Judith Veldt