Een thuis creëren met elkaar

Een thuis creëren met elkaar

Wat een enthousiasme. De Zaanse zorgvilla vult al zo snel! Er zijn diverse zorgappartementen reeds verhuurt en dat is uiteraard geweldig. We gaan een geweldig thuis creëren met elkaar. Maar hierdoor realiseer ik mij ook dat we ‘maar’ 30 appartementen hebben en straks mensen teleur moeten gaan stellen.

Er komen veel ‘lokale mensen’ in de villa wonen. Maar er zijn ook veel aanvragen van ver buiten de Zaanstreek die in Bestevaer willen komen wonen. Mensen willen soms terug naar hun Zaanse ‘roots’ of omdat de kinderen in de buurt wonen.

Er zijn zowel appartementen definitief verhuurd als dat er een groot aantal in optie (en soms -zoals betreffenden ook weten- zelfs drie opties op eenzelfde appartement…) zijn, waarbij het wachten is op de ondertekening. 


En dan komt de open dag voor belangstellenden mét zorgindicatie nog op 17 september tussen 11.30-14.00 uur. Ik kijk altijd al erg uit naar de huisbezoeken en zo ook straks naar de open dag.

Een thuis creëren met elkaar

Vandaag neem ik jullie graag mee in hoe ik voor mij zie dat we een thuis creëren met elkaar. Hoe we het leefplezier voor onze bewoners kunnen ondersteunen waar dat nodig én natuurlijk mogelijk is.

Het behoeft geen toelichting dat de zorgvilla er prachtig uit komt te zien. Ook de grote tuin met wandelpaden draagt hieraan bij. De appartementen worden enorm mooi en uiteraard is alles nog spik splinter nieuw. De bewoners die nu komen wonen zijn ook de eersten die het appartement betrekken. Dat geeft toch ook een bijzonder gevoel. 

Maar… Alles kan nog zo mooi en nieuw zijn, maar daarmee ben je er nog niet. Als de sfeer in onze zorgvilla niet goed is dan heeft dat natuurlijk gevolgen voor het leefplezier. En vervolgens zeker ook voor het werkplezier. 

De sfeer maken we samen

Daar hebben we onze bewoners, hun naasten en collega’s allemaal voor nodig. 

Dit kan heel informeel door even bij te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje wijn. Of even persoonlijk in het appartement of tijdens een activiteit.

Hoe gaat het vandaag? Kunnen we iets voor u doen? Waar heeft u zin in? Zo leren we elkaar steeds beter kennen tijdens de contacten in het hier en nu. Ik noem dat altijd warme aandacht met een grote A. 

Meer liefdevolle en betrokken collega’s 

Van onze collega’s vragen we ook om oprecht interesse te tonen in onze bewoners. En om net dat stapje meer te willen geven. Dat is ook mogelijk omdat we straks met meer liefdevolle en betrokken collega’s zijn dan dat gebruikelijk is in de ouderenzorg.

Behoud van eigen regie

Voor onze bewoners vind ik het belangrijk dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn. Wat zijn zij gewend? Waar worden zij blij van?

Door goed te luisteren ontstaan er verhalen en met die verhalen kunnen wij weer verder om het leefplezier zo groot mogelijk te maken. Én om daar een kwalitatief hoge zorg- en dienstverlening op af te stemmen. Maar de bewoner blijft, zover mogelijk uiteraard, zélf de regie behouden.

Onze bewoners wonen straks in onze zorgvilla, het is hun huis en dus hun thuis. Wij als collega’s zijn te gast in hun huis. We streven er met elkaar naar om in alle opzichten een optimale woonomgeving te creëren voor onze bewoners waar het leefplezier en respect naar de ander voorop staat.

Wij zijn te gast bij de bewoner thuis

Als we zo een thuis creëren met elkaar, dan wordt het wonen én werken in onze zorgvilla Bestevaer een feestje.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft

1 Comment

Comments are closed.