Een blog vol spierpijn en inspiratie

Een blog vol spierpijn en inspiratie

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze blog vol inspiratie, maar met lichte (tot middelmatige/zware) spierpijn zit te typen… Gistermorgen heb ik het voor het eerst in mijn leven gedaan: Bootcamp!

De naam deed mij vermoeden dat ik aan de bak moest. Sporten in de buitenlucht met de daar beschikbare mogelijkheden. Nou, er blijken héél wat mogelijkheden op een grasveld te zijn: Beginnen met een rondje rennen rondom de overblijfselen van een muur op het Willibrordus-terrein. Dit ging mij goed af. Daarna in een kring staan, wat rek- en strekoefeningen en ‘ga nu maar even zitten’ was de volgende opdracht.

Wij streken neer op het grasveld en nog geen seconde later was de volgende opdracht ‘en ga maar weer staan’ en daarna liggen en wéér omhoog, op de buik liggen en wéér omhoog!

Ik heb over hekjes gesprongen, achteruit gerend, ‘burpies’ gedaan (jaja, zelfs mijn vocabulaire is bijgespijkerd deze ochtend), opdrukken, buikspieren, weer een rondje rennen en ga zo maar door.

Dit pittige programma in combinatie met leuke collega’s, frisse buitenlucht, een zonnetje dat zijn best deed maar niet echt voor de warmte zorgde op deze ochtend maakten het een geweldige nieuwe ervaring. We hebben natuurlijk ook veel gelachen om het ontbreken van spierkracht en genoten van het gewoon leuk met elkaar bezig zijn.

Het heeft mij geïnspireerd om toch weer meer te gaan sporten, bootcamp een vervolg te geven en dit soort sportieve initiatieven regelmatiger op ons ‘inspireer de collega’s tot gezonde activiteiten’-programma te zetten. Kortom, ik heb dit voor de eerste keer gedaan. Wanneer doe jij dit voor de eerste keer? Alle (toekomstig) collega’s zijn van harte welkom de volgende keer, dus laat ons gerust weten als je ook deze sportieve uitdaging aan wilt gaan!