Doorwerken in de zomer

Doorwerken in de zomer

Basisscholen dicht, middelbare scholen dicht en de eindexamenkandidaten al langere tijd klaardusveel collega’s zijn op de vakantie. Verspreid, zodat de zorg doorgaat zoals normaal. Kinderen van bewoners gaan op vakantie en komen net als collega’s terug met enthousiaste verhalen. Verhalen voor de bewoners en voor de collega’s die doorwerken in de zomer.

Zo draait alles door zoals normaal. De koks bereiden lekkere, verse maaltijden. Welke iets vaker op het terras in de tuin wordt geserveerd. Bij de creatieve activiteit worden zomerhoeden verfraaid om stijlvol in de zon te zitten. En de voorbereidingen voor de volgende zorgvilla in Assendelft gaan ook gewoon door.

Doorwerken in de zomer

Tijdens de bouwvak gaan ook een aantal bouwvakkers door. Zo blijven wij op schema en kunnen zij lekker rustig, zonder de afleiding van anderen, doorwerken. Als alles goed gaat, dan wordt er na de zomer gestart met de afwerkingsfase van villa Bestevaer.

We blijven verbeteren

In de afgelopen jaren hebben we vanuit zorgvilla Craenenbroeck in Heiloo alle verbeterpunten qua gebouw, afwerking, logistiek, etcetera verwerkt in de plannen voor de zorgvilla Bestevaer in Assendelft. En ook hier zullen we ongetwijfeld tegen punten aanlopen waarvan we dan zeggen: ”dat hadden we wellicht nog beter anders kunnen doen”.

Net als in Heiloo zal er voortdurend ruimte voor verbetering zijn. Zo zijn tips en kritieken juist manieren om de dienstverlening verder te verbeteren. We houden niet vast aan hoe het altijd ging maar kijken steeds naar ‘wat is er nu nodig?’.

Positiviteit door de villa

De vraag van de bewoner staat hierbij voorop maar ook -en minstens net zo belangrijk- de werk- en prive balans van de collega’s. Het werkplezier. De goede sfeer in het team maakt dat iemand zijn of haar werk leuk vindt en met liefde blijft doen. En dat straalt weer door naar de bewoners.

Als er positiviteit door de villa gonst. Collega’s met een lach rondlopen en het plezier onderling voelbaar is. Dan kan het toch niet anders dan een hele mooie zomer worden! Doorwerken in de zomer is dan zo erg nog niet…

Judith Veldt – Oprichter Van Hollant